× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και να απομονωθούν οι ρατσιστικές φωνές»

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2020

«Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και να απομονωθούν οι ρατσιστικές φωνές»

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της ξενοφοβίας σημειώνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η φετινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού βρίσκει την υφήλιο σε πρωτοφανείς συνθήκες λόγω πανδημίας κορονοϊού, που δεν γνωρίζει σύνορα. Αυτό το γεγονός επιβάλλει το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, αλλά και την απομόνωση εκείνων των φωνών που, με αφορμή και την πανδημία, προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριο.

Αυτές οι έκτακτες συνθήκες επιβάλλουν τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, που ζουν σε άθλιες συνθήκες στα νησιά και την ενδοχώρα, αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων οικονομικών μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας, με κουτσουρεμένα ή ανύπαρκτα δικαιώματα. Επιβάλλουν τη στήριξη των Ελλήνων μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό.

Τα μέτρα, που με καθυστέρηση εξήγγειλε η κυβέρνηση για τα hot spots των νησιών, είναι ανεπαρκή και υπονομεύονται από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης λόγω της πολιτικής εγκλωβισμού που από κοινού έχουν προωθήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε φυλακή της ΕΕ για τους ξεριζωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη φτώχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο η κυβέρνηση δεν προχωρά στον οργανωμένο απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται στα νησιά και στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων διασφάλισης της υγείας και υγιεινής, αλλά αντίθετα αξιοποιεί την κατάσταση, για να επιταχύνει τη δημιουργία κλειστών κέντρων-φυλακών, αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες τόσο απέναντι στους χιλιάδες κατατρεγμένους όσο και στους κατοίκους των νησιών.

Το ΚΚΕ, με πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΓ τοποθετήθηκε αναλυτικά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα και διεθνώς, πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης του προβλήματος. Πρόκειται για στόχους πάλης για το εργατικό λαϊκό κίνημα, για προτάσεις συσπείρωσης του λαού, που απαντούν στις προθέσεις τόσο της άρχουσας τάξης της Τουρκίας να εκμεταλλευθεί γεωπολιτικά τους ξεριζωμένους, όσο και της ΕΕ και της άρχουσας τάξης της Ελλάδας να εφαρμόσουν ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα εγκλωβισμού και καταστολής.

Το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ο λαός μας πρέπει να αντισταθούν, να απομονώσουν αποφασιστικά τις φασιστικές και ακροδεξιές συμμορίες στα σύνορα και την ενδοχώρα, τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές προτάσεις και αντιλήψεις, όπως η δημιουργία στρατοπέδων σε ξερονήσια.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, του λαού μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας, στους μετανάστες εργάτες θύματα της εργοδοτικής τρομοκρατίας και κρατικής αυθαιρεσίας. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112

Κάνει λόγο για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Στην εταιρεία «Ακτωρ» και το φράγμα Τσικνιά

Σε ένα μήνα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ