× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την καραντίνα, για να επιτεθεί ξανά στους νησιώτες»

Δήλωση του Βουλευτή Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/3/2020

«Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την καραντίνα, για να επιτεθεί ξανά στους νησιώτες»

«Πράξη ντροπής» χαρακτήρισε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, «τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου περί επιτάξεων εκτάσεων γης και αναστολής αιτημάτων ασύλου, που νομοθετήθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της, στη διαχείριση του προσφυγικού, οδήγησε σε μια κραυγαλέα επίδειξη χωροφυλακίστικου αυταρχισμού που έρχεται σαν αναγκαίο συμπλήρωμα ενός παιδαριώδους σχεδιασμού από ανθρώπους που δεν ξέρουν και δεν θέλουν να διαχειριστούν ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Παρά την ομόθυμη και τρανταχτή απόρριψη μιας δεύτερης δομής στο νησί από τον λεσβιακό λαό, η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη με την ίδια προκλητική αδιαφορία για τις τοπικές κοινωνίες. Με την ίδια εξοργιστική και αντιθεσμική αγνόηση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με την ίδια αυταρχική και άγαρμπη πρακτική της χρήσης των ΜΑΤ στη θέση του διαλόγου. Αντί να πείσουν, επιχειρούν να ταπεινώσουν αυτούς ακριβώς που τόσα χρόνια έβαλαν πλάτη στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος και έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς και πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.

Αντί να ανακουφίσουν τις τοπικές κοινωνίες και να μοιράσουν το βάρος με την υπόλοιπη Ελλάδα, φτιάχνουν μεγαλύτερες φυλακές εξαθλιωμένων ανθρώπων στα ίδια νησιά που σήκωσαν όλο το βάρος μιας κρίσης για την οποία δεν έφταιξαν. Και μάλιστα, ακριβώς επειδή οι σχεδιασμοί τους είναι εκτός ευρωπαϊκής τάξης και δεν μπορούν να τύχουν χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιλέγουν να χρηματοδοτήσουν τις νέες πανάκριβες δομές-φυλακές από τον προϋπολογισμό. Αντί για εισροή πόρων στην οικονομία μας από το εξωτερικό, θα έχουμε αφαίρεση πόρων από άλλες εντελώς επείγουσες ανάγκες, όπως αυτές που ανακύπτουν τώρα στην υγεία και στην αγορά εργασίας, για να υλοποιήσουν ένα σχεδιασμό που μετατρέπει τα ακριτικά νησιά μας σε σωφρονιστικές αποικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κυβερνητικός Βουλευτή έχει σαφές μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή ντροπή. Γιατί, παρά τους νομικισμούς με τους οποίους προσπάθησε να βαφτίσει το κρέας, ψάρι, αυτό που μένει είναι ότι σήμερα αθροίστηκε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ που ενέκρινε την επίταξη εδαφών για δημιουργία κλειστού κέντρου στη Λέσβο. Στο δίλημμα «Λέσβος ή ΝΔ» ο κ. Αθανασίου επέλεξε και πάλι το κόμμα του, αντί του λεσβιακού λαού, που στις 7 Ιουλίου τον έστειλε στη Βουλή, για να υπηρετεί το κοινωνικό κι όχι το κομματικό συμφέρον.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για άμεση και μαζική αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Μόριας και για την ακύρωση στην πράξη της δημιουργίας νέου κέντρου στη Λέσβο. Να μην περάσει η απρέπεια της κυνικής κυβέρνησης, που εκμεταλλεύεται την καραντίνα κατά του κορονοϊού, για να προωθήσει ανενόχλητη τα ήδη απορριφθέντα από τους Λέσβιους σχέδιά της.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι έξι φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο

Από τις 26 έως τις 30 Απριλίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ο πρωθυπουργός στη Λέσβο

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά του και ποιους θα συναντήσει
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη