× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Και επίσημα, υποψήφιος Δήμαρχος ο Σπύρος Γαληνός

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να τα παρατήσουμε»

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 24/1/2019

Και επίσημα, υποψήφιος Δήμαρχος ο Σπύρος Γαληνός

Την υποψηφιότητα του στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου «βάζοντας στο περιθώριο αυτούς που χαϊδεύουν ιδέες ρατσιστικές και φλερτάρουν με το φασισμό» ανακοίνωσε το βράδυ της περασμένης Κυριακής 20 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός κόβοντας τη βασιλόπιτα του Δήμου και κάνοντας τον απολογισμό έργων του το χρόνο που πέρασε. «Είμαστε εδώ και δεν έχουμε το δικαίωμα να τα παρατήσουμε, είμαστε εδώ για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι απλά για να δικαιώσουμε το έργο το οποίο έχουμε κάνει και έχουμε δρομολογήσει αλλά γιατί έχουμε υποχρέωση σε όλους εσάς και έχουμε υποχρέωση απέναντι στις οικογένειές μας. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ένα νησί καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε. ‘Έχουμε υποχρέωση αυτούς που στα δύσκολα κρύβονταν, αυτούς που περίμεναν χαιρέκακα να παρουσιαστούν όταν τα πράγματα είχαν βελτιωθεί να συκοφαντήσουν εμάς που δουλεύαμε και αντιμετωπίζαμε τις κρίσεις τη μια μετά την άλλη, οφείλουμε να τους κρατήσουμε στο περιθώριο» διακήρυξε καταχειροκροτούμενος ο κ. Γαληνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι νησιώτες κράτησαν όρθια την Ελλάδα»

Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι «η Λέσβος είναι ένα νησί με πλούσια δημοκρατική ιστορία και με ανθρώπους που χαίρουν της εκτίμησης σε όλο τον κόσμο. Όλοι οι πολίτες της Λέσβου το έχουν πετύχει αυτό. Βλέπετε ότι έρχονται έλληνες πολιτικοί και άνθρωποι με θέσεις ευθύνης από όλο τον κόσμο και αναφέρονται στους νησιώτες. Διότι οι νησιώτες ήταν μπροστά στην κρίση και κράτησαν όρθια την Ελλάδα και είναι αυτοί που θα την κρατήσουν και πάλι όρθια».

Σηματοδοτώντας πολιτικά την αυτοδιοικητική του κίνηση, ο σημερινός Δήμαρχος Λέσβου, έχοντας δίπλα του στελέχη της κίνησης του από διάφορους πολιτικούς χώρους υποστήριξε πως «η αντίστροφη μέτρηση που οδηγεί στην ανάπτυξη ξεκινά από εδώ, χάρη στη προσπάθεια που καταβάλουμε εμείς και εσείς. Κανένας δε μπορεί να φέρει την ανάπτυξη μόνος του όμως όλοι μαζί πρέπει να σταματήσουμε να στρεφόμαστε ο ένας απέναντι στον άλλον και να κρατήσουμε μόνο αυτά που μας ενώνουν. Γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά και αυτά που έχουμε να κάνουμε, ακόμα περισσότερα.».


Ο κ. Γαληνός δηλώνοντας υπερήφανος για το έργο που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε στο θέμα της κατασκευής του κολυμβητηρίου στη Μυτιλήνη καταγγέλλοντας όσους πολέμησαν τη δημιουργία του, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «το κολυμβητήριο θα γίνει» και τονίζοντας τη συμβολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη στη δρομολόγηση της κατασκευής του. Ενώ προανήγγειλε τη δρομολόγηση δυο νέων μεγάλων έργων, το βιολογικό καθαρισμό της νότιας πόλης και τη νότια παράκαμψη.
«Τελειώνουμε το έργο που έχουμε αναλάβει μέχρι τις 31 Αυγούστου και από 1η Σεπτεμβρίου αρχίζει το έργο που προετοιμάζουμε από τώρα» κατέληξε ο κ. Γαληνός.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν από το Δήμο Λέσβου πολίτες και φορείς «που προσέφεραν εθελοντικά σε πρωτοβουλίες και δράσεις, στο πλαίσιο της υλοποίησης του οράματος της Δημοτικής Αρχής, για προσφορά στον συνάνθρωπο και διατήρηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ