× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καραντίνα σε ξενοδοχεία για τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες

Η απάντηση των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου της Δυτικής Λέσβου στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/3/2020

Καραντίνα σε ξενοδοχεία για τους νεοαφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες

Σχετικά με το έγγραφο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που ζητά να ορισθούν χώροι για δημιουργία νέων δομών προκειμένου οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες να τεθούν σε καραντίνα η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Για όσο κρατά η πανδημία του κορονοϊού, πρέπει να εφαρμοστεί και για τους πρόσφυγες και μετανάστες ότι ισχύει για όλους όσους έρχονται στη χώρα από το εξωτερικό. Να μπαίνουν για 14 μέρες σε καθεστώς καραντίνας.

Για το σκοπό αυτό ο πιο κατάλληλος χώρος είναι τα ξενοδοχεία στα οποία πρέπει, με ευθύνη της κυβέρνησης, να υπάρχει η κατάλληλη ιατρική φροντίδα και ο εξοπλισμός για την προστασία από την επιδημία.

Η διαμόρφωση άλλων δoμών, μπρος στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση της Τουρκίας να ανοίξει ξανά τις «στρόφιγγες», αξιοποιώντας τους πρόσφυγες ως διαπραγματευτικό χαρτί για να αποσπάσει περισσότερη στήριξη και νέα οφέλη από ΕΕ και ΝΑΤΟ, το πιο πιθανό, με βάσει την πολιτική της κυβέρνησης, είναι να μετατραπούν σε νέα Hot spots.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η θέση μας συνδέεται αναπόσπαστα με την απαίτηση, η κυβέρνηση να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που έχει και να πάρει εδώ και τώρα πίσω, τις επιτάξεις των χώρων και να εγκαταλείψει τον αντιδραστικό σχεδιασμό της για τη δημιουργία και νέου κλειστού ΚΥΤ στη Λέσβο.

Να αφήσει τις καθησυχαστικές δηλώσεις και να λάβει, αμέσως ουσιαστικά μέτρα για να μην μετατραπεί το Hot spot των χιλιάδων στοιβαγμένων στη Μόρια σε σύγχρονο κρεματόριο.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία ιατρείου εξοπλισμένου και στελεχωμένου με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μέσα στο hot spot. Να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης, όπως συχνή απολύμανση των χώρων, εξασφάλιση καθαρού και ζεστού νερού, δωρεάν χορήγηση όλων των υλικών ατομικής υγιεινής, αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, επιτάσσοντας πλοία, έναν οργανωμένο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο, διασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και αρχίζοντας από τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Η κυβέρνηση οφείλει και με αφορμή την πανδημία να σταματήσει να υλοποιεί, όπως και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την επικίνδυνη πολιτική της ΕΕ, που σε συμφωνία με την Τουρκία, καταδικάζει τα νησιά του Αιγαίου να μετατραπούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Τώρα πρέπει να κλείσει τα Hot spots και να διεκδικήσει οι επιτροπές ασύλου της ΕΕ και του ΟΗΕ να μεταφερθούν εκεί που είναι συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ