× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Όλα όσα αγοράζουν οι Έλληνες στην καραντίνα

Η γνωστή πλατφόρμα, Skroutz, συγκέντρωσε τα δεδομένα των e-shops τις τελευταίες ιδιαίτερες -λόγω κορονοϊού- ημέρες

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 15/4/2020

Όλα όσα αγοράζουν οι Έλληνες στην καραντίνα

Τα πρώτα στοιχεία της αγοραστικής συμπεριφοράς του καταναλωτικού κοινού, όπως αυτά προέκυψαν από τη δημοφιλή πλατφόρμα και τις πωλήσεις των συνεργαζόμενων καταστημάτων, παρουσίασε η ομάδα Business Intelligence του skroutz.gr. Πρόκειται για στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την περίοδο 9-29 Μαρτίου 2020 και οι ποσοστιαίες μεταβολές προκύπτουν από τη σύγκριση με τις αντίστοιχες αγορές του Φεβρουαρίου 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται, το ηλεκτρονικό εμπόριο σημείωσε σημαντική αύξηση, κάτι που διαπιστώνεται τόσο από την επισκεψιμότητα, όσο και από τις αγορές. Για την ακρίβεια, οι πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω του skroutz.gr αυξήθηκαν κατά 41%.

Τα προϊόντα που εκτόξευσαν τις πωλήσεις τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε επίπεδο πωλήσεων, αύξηση σημείωσαν οι κατηγορίες που περιλαμβάνουν προϊόντα υγείας, παιχνίδια, όργανα γυμναστικής και περιφερειακά υπολογιστών:

«Hobby - Αθλητισμός» +70,4%
«Υγεία - Ομορφιά» +54,3%
«Τεχνολογία» +43,7%
«Σπίτι - Κήπος» +35,6%

Τεράστια αύξηση σε πωλήσεις σημείωσαν προϊόντα που «γεμίζουν» τις κενές ώρες στο σπίτι, όπως παζλ, επιτραπέζια, κονσόλες παιχνιδιού, όργανα γυμναστικής και ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι ηλεκτρονικές κάμερες υπολογιστών, μιας και αυξήθηκε η ανάγκη απομακρυσμένης εκπαίδευσης, εργασίας, αλλά και επικοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά τα προϊόντα παρουσίασαν μεγάλη πτώση

Πτώση της τάξης του 35,4% παρατηρήθηκε στα προϊόντα της κατηγορίας «Μόδα», κάτι που προφανώς εξηγείται από την προσαρμογή των καταναλωτών στην τρέχουσα κατάσταση, ενώ η κατηγορία «Auto – Moto» σημείωσε επίσης μείωση 8,6%.

Τι συμβαίνει στη Λέσβο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καραντίνα έχει... ανοίξει την όρεξη για ηλεκτρονικές αγορές και από τον «κανόνα» αυτόν δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η Λέσβος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ν», ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στις εταιρείες courier τις τελευταίες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι delivery - δυνατότητα παράδοσης δηλαδή κατ' οίκον- προσφέρουν πλέον και αρκετά καταστήματα στο νησί, αξιοποιώντας τα eshop που είχαν δημιουργήσει και λειτουργούσαν παράλληλα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο, είναι πως πολλοί καταστηματάρχες, των οποίων οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) δεν συμπεριλαμβάνονται στις πληττόμενες επιχειρήσεις, όπως κρεοπωλεία και μανάβικα, έχουν προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η χώρα, παραδίδοντας τα προϊόντα τους ακόμα και ανέπαφα, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τους πελάτες τους.

Μια ακόμα απόδειξη ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και κρατούν αποστάσεις, μένοντας σπίτι.

[Με πληροφορίες]

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου