× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κύτελης και Λαγκάδα: πριν από τις εκλογές και μετά!»

«Επιτέλους λίγη σοβαρότητα» λένε στον Δήμαρχο οι συμβουλοι της «Πυξίδας»

Δημοσίευση 27/4/2020

«Κύτελης και Λαγκάδα: πριν από τις εκλογές και μετά!»

Τη θέση του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη πριν εκλεγεί και τα πεπραγμένα του σε σχέση με το έργο του αγωγού της Λαγκάδας, αφού εξελέγη παρουσιάζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη», Εριφύλη Χιωτέλλη, Βασιλική Ανδρεαδέλλη και Δημήτρης Μαλλιαρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα η παράταξη αναφέρει τη δική της θέση επισημαίνοντας ότι δεν κινήθηκε «για τα ψηφαλάκια» και ειδικότερα αναφέρει:

«Η Δημοτική αρχή του Στρατή Κύτελη ή αλλιώς μια ακόμα ιστορία του παραλόγου με θεατές τους πολίτες αυτής της πόλης.

Ιστορική αναδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρισκόμαστε στα μέσα Απριλίου του 2019 και η επιτροπή αγώνα των κατοίκων του Λαζαρέτο  ζητάει από τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις να τοποθετηθούν σχετικά με την εκπόνηση του έργου της Αεροπόρου Γιανναρέλλη.  Άποψή τους είναι πως η υπάρχουσα μελέτη για το έργο  είναι παρωχημένη και η εκτέλεση του έργου με βάση αυτή τη μελέτη θα οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή τους επαγγελματίες της περιοχής. Για το λόγο αυτό ζητάνε από τους υποψήφιους Δημάρχους να δεσμευτούν για επικαιροποίηση της μελέτης.

Η παράταξή μας , «Με πυξίδα τον Πολίτη» μετά από συνάντηση με την επιτροπή αγώνα των κατοίκων τοποθετείται ως εξής: «Σε τέτοια σοβαρά ζητήματα δεν μπορεί να παίρνει κανείς θέση  στηριζόμενος στα… ‘Ακουσα ότι...’, ‘Μου είπαν από το ΤΕΕ ότι…’, ‘η αρχαιολογία λέει ότι...’, ‘Φοβάμαι ότι...’, ‘Ναι αλλά από την τροχαία λένε ότι...’ κλπ.

Για αυτό το θέμα το χαρακτηρίσαμε ως θέμα «εμπιστοσύνης» και προτείναμε: Ο κάθε ένας φορέας, με την εγκυρότητα που έχει, επίσημα να τοποθετηθεί σε κοινή σύσκεψη, με την ευθύνη του Δήμου και να πάρει ανοιχτά και επίσημα θέση «με σφραγίδα και υπογραφή και σε κάθε περίπτωση εκείνο που πρέπει να μετρήσει είναι η θέση των αρμόδιων επιστημονικών φορέων και όχι τι νομίζει ο καθένας μας». Ταυτόχρονα τονίσαμε την ανάγκη της γρήγορης έναρξης του έργου  με βάση τις εκτιμήσεις επικινδυνότητας που υπήρχαν από τους αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τονίσαμε ακόμα πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παρθούν με ευθύνη της Δημοτικής αρχής όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση των επαγγελματιών της περιοχής αλλά και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική ανακούφισή τους.

Ήμασταν η μόνη παράταξη που πήρε αυτή τη θέση όπως πολλοί θα θυμούνται και  για το λόγο αυτό δεχθήκαμε και την αρνητική κριτική της επιτροπής αγώνα η οποία εκφράστηκε μέσα από σχετική ανακοίνωσή τους.

Όμως  για μας ήταν και είναι θέμα αρχής η ειλικρίνεια απέναντι  σε κάθε κοινωνική ομάδα ακόμα κι αν αυτή έχει πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Για μας οι άνθρωποι δεν είναι «ψηφαλάκια» και τα προβλήματα δεν είναι «ευκαιρίες για σπέκουλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας δούμε τώρα τη θέση της Δημοτικής παράταξης του σημερινού Δημάρχου κ. Κύτελη όπως παρουσιάζεται σε ανακοίνωση της αυτοδιοικητικής παράταξής του τον Απρίλη του 2019.

«Στη συνάντηση εξετάστηκαν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την εκτέλεση του έργου. Βεβαίως όλοι συμφώνησαν για την αναγκαιότητα του έργου το οποίο ετοιμάζεται να ξεκινήσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Οι κάτοικοι έθεσαν το θέμα ότι η μελέτη με την οποία ξεκινά το έργο δεν υπόκειται στις σημερινές συνθήκες και ως εκ τούτου χρειάζεται επικαιροποίηση της μελέτης. Ο Στρατής Κύτελης συμφώνησε με τα αιτήματα τους, τονίζοντας και πάλι την αναγκαιότητα του έργου δεδομένου των κινδύνων που έχουν δημιουργηθεί από την υπόγεια αλλοίωση του εδάφους. Όμως επεσήμανε, θα κάνει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις να υπάρξουν εγγυήσεις για τις προθεσμίες του έργου».

Πού βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα που ο κ. Κύτελης είναι Δήμαρχος;

Η ΔΕΥΑΛ (Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Μυτιλήνης) αποφασίζει την υλοποίηση του έργου με τη υφιστάμενη μελέτη.

Τι γίνεται τώρα κ. Κύτελλη; Δεν υπάρχει ανάγκη επικαιροποίησης της μελέτης;

Αλλά τώρα δεν είναι προεκλογική περίοδος, και η σταθερότητα των απόψεων δεν είναι μάλλον το δυνατό σας σημείο!

Αλλά είπαμε το έργο έχει πολλές πράξεις και η παράσταση δεν τελειώνει εδώ!

Ο Αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής κ. Τσακίρης προσφεύγει κατόπιν εντολής της επιτροπής αγώνα των κατοίκων κατά της έναρξης του έργου δύο συνεχόμενες φορές με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση του έργου που θα μπορούσε να εκτελείται αυτή την  περίοδο με την ελάχιστη όχληση των επαγγελματιών αφού τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν κλειστά πάνω από ένα μήνα λόγω κορονοιού !

Θα μου πείτε δικηγόρος είναι τη δουλειά του κάνει. Σωστά!

Τώρα το γεγονός πως, ένας αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής προσφεύγει κατά της απόφασης της  Δημοτικής Αρχής με αποτέλεσμα, να καθυστερεί ένα έργο που η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει να υλοποιήσει την ώρα μάλιστα που  ο καθ’ ύλην αρμόδιος θεσμικός φορέας,  το ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου, βεβαιώνει για την αναγκαιότητα της εκτέλεσής του, ή θα το εντάξουμε στη σφαίρα του παραλόγου ή θα το ερμηνεύσουμε στα πλαίσια της «σταθερότητας» των απόψεων του Δημάρχου ή θα πούμε την αλήθεια γι’ αυτό!

Κ. Κύτελη έρχεται η ώρα που η επιλογή «πατάω σε δυο βάρκες» γίνεται αδιέξοδη και οδηγεί σε τραγελαφικές καταστάσεις!

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα στην αντιμετώπιση τόσο σοβαρών ζητημάτων για τη ζωή της πόλης μας.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια