× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ωραία τα γήπεδα τένις, αλλά ποιος ωφελείται;

«Μπράντεφερ» Δήμου Μυτιλήνης και Διαδημοτικού Συνδέσμου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Λέσβου για το έργο, αλλά τα ερωτήματα για τη χρήση του παραμένουν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/5/2020

Ωραία τα γήπεδα τένις, αλλά ποιος ωφελείται;

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο του εκσυγχρονισμού των γηπέδων τένις, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης Μυτιλήνης. Η Α' Φάση των σχετικών εργασιών συντήρησης και βελτίωσης τους ολοκληρώθηκε χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, σε σχετική του ανακοίνωση, ο Δήμος Μυτιλήνης επισημαίνει πως τα γήπεδα περιφράχτηκαν, έγινε καθαρισμός του καλαμιώνα, τοποθετήθηκαν πόρτες και προστατευτικά περιμετρικά της εγκατάστασης, βελτιώθηκε ο φωτισμός, ενώ έγιναν και ελαιοχρωματισμοί. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν νέα δίχτυα αντισφαίρισης, ενώ σύντομα θα γίνει επίστρωση του νέου τάπητα, ολοκληρώνοντας έτσι και λειτουργικά τα νέα γήπεδα.

Από τη δική του πλευρά ανακοίνωση εξέδωσε και ο Διαδημοτικός Σύνδεσμος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Λέσβου, σημειώνοντας πως το έργο της ανακατασκευής των τριών εξωτερικών γηπέδων ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και όλες οι σχετικές εργασίες καλύφθηκαν εξ' ολοκλήρου με δαπάνη του Συνδέσμου. Προσθέτει, δε, πως η πρώτη εργολαβία, που καθιστά τα γήπεδα κατάλληλα προς χρήση, ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει και η δεύτερη εργολαβία για την κατασκευή του νέου δαπέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση του διαδημοτικού συνδέσμου, διευκρινίζεται πάντως πως «ο δήμος Μυτιλήνης, με τη χορηγία ιδιώτη, συνέβαλε στην κατασκευή και τοποθέτηση των νέων θυρών των δύο αθλητικών εγκαταστάσεων» και η πρόεδρος του Συνδέσμου, Βάσω Χοχλάκα, «ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, για την πολύτιμη συνδρομή του δήμου Μυτιλήνης στην ολοκλήρωση των εργασιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επί της ουσίας

Αναμφίβολα, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ειδικότερα, αν αναλογιστεί κανείς πως εδώ και αρκετά χρόνια, ο συγκεκριμένος χώρος ήταν παρατημένος και μη λειτουργικός, όπως άλλωστε συμβαίνει επί μακρόν και στα γήπεδα τένις στα Θέρμα. Βέβαια, στον χώρο που ανακαινίστηκε, στη Νεάπολη Μυτιλήνης, δεν υπήρχαν μόνο γήπεδα τένις, αλλά και μπάσκετ (όπως φαίνεται και από τις διαγραμμίσεις), με τους ανθρώπους του αθλήματος να εκφράζουν απορίες για τους λόγους που εξαφανίστηκαν ξαφνικά οι μπασκέτες από αυτόν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, με τη δημοτική αρχή Κύτελη στην ανακοίνωσή της να επισημαίνει πως «δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό, προσφέροντας όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές άθλησης στους δημότες του και προχωρώντας σταθερά στην αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του Δήμου», το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: 

Κατά πόσο -στην πράξη- μπορούν οι δημότες να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση και αν θα υπάρχουν ώρες κοινού, άνευ κόστους, αφού υπάρχει σχετική απόφαση -σε ισχύ- για την παραχώρηση του χώρου σε ιδιώτη, από την τελευταία διοίκηση του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του τ. Δήμου Λέσβου, επί προεδρίας Σταύρου Ψαρρόπουλου, έως και τις 31 Αυγούστου 2020. Ημερομηνία, που ενδεχομένως και να παραταθεί, εφόσον η ολοκλήρωση των εργασιών (ίσως) καθυστέρησε και η παραχώρηση των γηπέδων έχει ξεκινήσει από την 1η Σεπτέμβρη 2019.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν