× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αεροδρόμιο... φάντασμα!

Μόλις 1.197 επιβάτες εξυπηρέτησε το «Οδυσσέας Ελύτης» σε ολόκληρο τον Απρίλιο, εξαιτίας της πανδημίας

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 8/5/2020

Αεροδρόμιο... φάντασμα!

Με την πανδημία Covid-19 να έχει «χτυπήσει» και τις μεταφορές, ήταν δεδομένο πως τα επίσημα στοιχεία επιβατικής κίνησης για το Αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης θα ήταν ιδιαιτέρως χαμηλά μέσα στον Απρίλιο. Το «Ν» είχε προϊδεάσει για τη συγκεκριμένη εξελιξη σε αναλυτικό του ρεπορτάζ, όπου γινόταν λόγος για τη μικρή πληρότητα στις πτήσεις, οι οποίες μάλιστα είχαν ήδη μειωθεί στο μισό από τα τέλη Μαρτίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Fraport έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία του Απριλίου και η συνολική κίνηση (αφίξεις και αναχωρήσεις) στο Αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης ανήλθε σε μόλις 1.197 επιβάτες. 

Για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους, συγκριτικά, αρκεί κανείς να αναφέρει πως κατά τον Μάρτιο, με τα περιοριστικά μέτρα να έχουν ήδη επιβληθεί στις 23 του μήνα και τις πτήσεις να έχουν ήδη μειωθεί, η συνολική επιβατική κίνηση ανήλθε σε 14.589 άτομα. Πρόκειται για μείωση δηλαδή που ξεπερνά το 90% έναντι του Μαρτίου. Μια μείωση που μεγαλώνει, αν επιχερήσει κανείς τη σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, όταν το «Οδυσσέας Ελύτης» εξυπηρέτησε συνολικά 28.575 επιβάτες, ανεβάζοντας το ποσοστό της σχετικής μείωσης σε 95,8%!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται πως τα εν λόγω στοιχεία για φέτος αφορούν μόνο στην κίνηση εσωτερικού, αφού μέσα στον Απρίλιο δεν προσγειώθηκε καμία πτήση από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Συνολικά, μέσα στο 2020 λόγω των όσων έχουν συμβεί, η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη κατά 34,9%, μετρώντας λιγότερους από 36.000 επιβάτες σε απόλυτα νούμερα.

Με τα μέτρα προστασίας που ισχύουν ως και σήμερα για τα νησιά, δυνατότητα να ταξιδέψουν έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι (προσκομίζοντας το Ε1), για ιατρικούς ή επαγγελματικούς λόγους. Σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης έχει αφήσει πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν, από τις 18 Μαΐου, οι εσωτερικές πτήσεις.

Ως προς τις πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό, το ευνοϊκό σενάριο κάνει λόγο για ενδεχόμενη πραγματοποίηση μέρους αυτών μετά τα μέσα Ιουνίου ή μόνο κατά το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, αφού η τουριστική σεζόν έχει συρρικνωθεί, ενώ το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον των Ευρωπαίων παραμένει άγνωστο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής