× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λεσβιακό (μισό) Καλοκαίρι σε Κάστρο και «Ταρλά»!

Το προσπαθεί η δημοτική αρχή Μυτιλήνης «γιατί το έχει ανάγκη η κοινωνία», με εκδηλώσεις από τις 15 Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 13/5/2020

Λεσβιακό (μισό) Καλοκαίρι σε Κάστρο και «Ταρλά»!

Παρά τα όσα έχει επιφέρει η πανδημία σε επίπεδο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και μαζικών συναθροίσεων, ο Δήμος Μυτιλήνης επιθυμεί και θα προσπαθήσει να διοργανώσει ένα μέρος των όσων είχε προγραμματίσει όλο αυτό το διάστημα, σε επίπεδο Λεσβιακού Καλοκαιριού. Αυτό ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα το μεσημέρι, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Τσακύρης έκανε λόγο για αλλαγή πλάνων, ελέω Covid-19, χωρίς ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση να βάζουν οριστικό «φρένο» στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων το φετινό καλοκαίρι. Παρότι, η πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν «το Λεσβιακό Καλοκαίρι να ξεκινήσει στις 21 Ιουνίου, ανήμερα του εορτασμού των εν Λέσβω Αγίων», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, τελικώς αποφασίστηκε ο σχετικός προγραμματισμός να αφορά ουσιαστικά 45 ημέρες, από τις 15 Ιουλίου έως και τα τέλη Αυγούστου. Ο Δήμος Μυτιλήνης δίνει έτσι την ευκαιρία στους πολίτες της Μυτιλήνης, αλλά και τους επισκέπτες αυτής, «να χαρούν τα αγαθά της ζωής και του πολιτισμού, το καλοκαίρι, έτσι ώστε να μην αφήσουμε κανένα αίσθημα κατάθλιψης και απαισιοδοξίας να επιβληθεί στην κοινωνία», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Σε Θέατρο Κάστρου και «Ταρλά»

Στα σημαντικά των ανακοινώσεων του Δήμου Μυτιλήνης είναι ο προγραμματισμός εκδηλώσεων σε δύο χώρους, που φιλοξενούν παραδοσιακά θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες στην πόλη της Μυτιλήνης. Ο λόγος για το Θέατρο Κάστρου, αλλά και τον «Ταρλά». Όπως διευκρινίστηκε, ωστόσο, η σχετική οδηγία που έχει δοθεί είναι η πληρότητα των χώρων αυτών να μην ξεπερνά το 40%. Επομένως, για το Θέατρο Κάστρου υπολογίζεται ότι θα μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις παρουσία 500-600 θεατών, ενώ το Στάδιο Μυτιλήνης 1100-1200 θεατών, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, απαιτείται οι θεατές να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τη σκηνή, πέραν του ότι θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις και μεταξύ τους, ενώ κάτι αντίστοιχο προβλέπεται και για όσους θα βρίσκονται επί σκηνής.

Σύντομα οι ανακοινώσεις

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ανέφερε επίσης πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και επίσημα το πρόγραμμα για το φετινό Λεσβιακό Καλοκαίρι, για το οποίο διευκρίνισε πως η δημοτική αρχή είχε υψηλές προσδοκίες, αλλά αναγκάστηκε να περιοριστεί δεδομένων των συνθηκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς τα πανηγύρια και τις λοιπές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν κάθε καλοκαίρι στα χωριά, ο κ. Τσακύρης διευκρίνισε πως ο Δήμος Μυτιλήνης θα δώσει την ευκαιρία σε πολιτιστικούς συλλόγους να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως το τέλος του Μαΐου, επισημαίνοντας πως εφόσον αποδεχθούν εγγράφως να αναλάβουν τις ευθύνες που απορρέουν από την πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων, φροντίζοντας να τηρηθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας, η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη να τους επιχορηγήσει.

Ωστόσο, υπάρχει δεδομένη δυσκολία να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Λεσβιακού Καλοκαιριού εκθέσεις σε μικρούς χώρους, ακόμα και ανοικτούς, αφού ο συγχρωτισμός πρέπει να αποφεύγεται.

Τέλος, ανέφερε πως υπάρχει η σκέψη για την πραγματοποίηση μιας συναυλίας από μουσικούς της Λέσβου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους ίδιους, δεδομένης της ανάγκης που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας όλων αυτών των περιορισμών, σε μια προσπάθεια ο Δήμος Μυτιλήνης να σταθεί στο πλευρό τους, στο πνεύμα των ημερών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγγλοι οι πρώτοι Ευρωπαίοι τουρίστες στη Λέσβο

Δείτε τι δήλωσαν για το νησί κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης "Οδυσσέας Ελύτης"
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη για το 2024

Δήλωση στην κάμερα του «Ν» του προέδρου της Ναυτιλιακών Πρακτόρων Παναγιώτη Χατζηκυριάκου
ΧΩΡΙΑ

Προς αντικατάσταση των φωτιστικών στα Πηγαδάκια

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης το έργο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμμαθητές τους από την Αττική φιλοξένησε το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Το σχολείο έχει συνδημιουργήσει φυσικούς κόμβους ευφυούς διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Mε τους οδηγούς ταξί συναντήθηκε ο Χριστόφας

Στο επίκεντρο οι πεζοδρομήσεις της Μυτιλήνης και η εξέλιξη των έργων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κασσελάκη στη Λέσβο

Στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα νησιά του Αιγαίου