× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στάση εργασίας την Πέμπτη στο Νοσοκομείο

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/5/2020

Στάση εργασίας την Πέμπτη στο Νοσοκομείο
Φωτό Αρχείου

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και συγκέντρωση στον αύλειο χώρο λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωση της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης σημειώνει τα εξής:

«Μετά τα χειροκροτήματα και τα μεγάλα λόγια η κυβέρνηση μας φέρνει τον λογαριασμό. Σειρά να προσαρμοστούν στην νέα κανονικότητα, να υποταχθούν στο όνομα της εξόδου από τη νέα κρίση έχουν οι νοσηλευτές ΔΕ, οι οποίοι με τις διατάξεις για τον ενιαίο νοσηλευτικό κλάδο ΠΕ-ΤΕ πετιούνται έξω από αυτόν.

Το ΔΕ νοσηλευτικό προσωπικό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του προσωπικού του νοσοκομείου μας. Καλύπτουν περίπου το 70% των νοσηλευτών του Βοστανείου και το 40% των θέσεων στο ΕΣΥ . Είναι το προσωπικό που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με τους ΠΕ και ΤΕ χωρίς φυσικά να εξελίσσονται επαγγελματικά! Είναι οι ίδιοι που τα προηγούμενα χρόνια είχαν τις μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς τους και στις αποζημιώσεις των υπερωριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, των προηγούμενων αλλά και της σημερινής , που όλα αυτά τα χρόνια δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα, προκειμένου να έχουν φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Είναι υποκριτική και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που όντας κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδωσε καμία λύση, αλλά προχώρησε όπως και όλοι οι άλλοι σε πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, και εργασιακών δικαιωμάτων.

Συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια έγινε προσπάθεια οι ΔΕ να ονομαστούν «φροντιστές υγείας γενικών καθηκόντων» προκειμένου να χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν. Χωρίς συγκεκριμένα καθήκοντα αλλά και χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Και δεν έμειναν μόνο εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τμήματα δημοσιών ΙΕΚ και ΕΠΑΛ μαζί και η σχολή του νοσοκομείου μας, αναπτύχθηκαν δίνοντας ειδικότητες ΔΕ νοσηλευτών, προκειμένου να εξασφαλίσουν την συνέχεια αυτής της κατάστασης, που αποσκοπεί στη δημιουργία φτηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού στην υγεία. Αν ήθελαν να δώσουν πραγματικά λύση, όλες οι κυβερνήσεις, το πρώτο που θα έκαναν θα ήταν Ενιαία Εκπαιδευτική βαθμίδα με ευρεία μόρφωση και ειδίκευση όπως αρμόζει στις σύγχρονες ανάγκες της υγείας.

Αντί αυτού έπιασαν το νήμα ακριβώς από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες. Έρχεται να προωθήσει με ΠΝΠ τη σύσταση δύο κλάδων νοσηλευτικού προσωπικού. Προσπαθεί να στρέψει τους ΠΕ- ΤΕ εναντίον των ΔΕ και το αντίθετο! Επιχειρεί για άλλη μια φορά το διαίρει και βασίλευε προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. Οι ασθενείς όμως και όλη η κοινωνία στο ευχαριστώ προς τους υγειονομικούς δεν έβαλαν όρους για ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ. Οι ασθενείς όχι μόνο τώρα, αλλά πάντα δεν βλέπουν ποια κατηγορία νοσηλευτή είναι δίπλα του.

Οι ανάγκες του δεν είναι α’ και β’ κατηγορίας νοσηλευτή. Ο συνάδελφος που βγάζουμε βάρδιες μαζί είναι εργαζόμενος που έχουμε τα ίδια προβλήματα και αντιμετωπίζουμε την ίδια «νέα κανονικότητα». Έτσι με αίτημα: «Όχι στον διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε κλάδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όχι στον διχασμό και τη διαίρεσή του» , καλούμε τους συνάδελφους να συμμετέχουμε καθολικά στην στάση εργασίας που προκηρύσσει η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 21 Μάη από τις 11:00 έως τις 15:00 και να συγκεντρωθούμε στην είσοδο του νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούμε!
Τα στόματα με μάσκες δεν θα μείνουν κλειστά.

Διεκδικούμε:
• Ενιαίο κλάδο νοσηλευτικής
• Ενιαία εκπαιδευτική βαθμίδα.
• Διέξοδος των ΔΕ νοσηλευτών στην ανώτατη νοσηλευτική με ταχύρυθμη εκπαίδευση.
• Αύξηση στους μισθούς
• Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού.
• Ένταξη όλων στα ΒΑΕ.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες
ΥΓΕΙΑ

150 λιγότεροι θάνατοι χάρη στο αιμοδυναμικό εργαστήριο

Σημαντική ομιλία Μίλκα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Έστειλαν μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια και την φτωχοποίηση

Aπεργιακή συγκέντρωση και πορεία από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στα πλαίσια της 24ης Πανελλαδικής Απεργίας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμμαθητές τους από την Αττική φιλοξένησε το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Το σχολείο έχει συνδημιουργήσει φυσικούς κόμβους ευφυούς διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Mε τους οδηγούς ταξί συναντήθηκε ο Χριστόφας

Στο επίκεντρο οι πεζοδρομήσεις της Μυτιλήνης και η εξέλιξη των έργων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι πολύτεκνοι ευχαριστούν τους πολίτες που τους συνδράμουν

«Τα τρόφιμα διανέμονται στις οικογένειες με τις μεγαλύτερες ανάγκες»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη στην Αθήνα για μεταφορά 4 κιλών κοκαΐνης στη Μυτιλήνη

To 2021 είχε αφεθεί ελεύθερος ως.... χρήστης, έκτοτε αγνοούνταν, αλλά δικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης- Ολο το ιστορικό
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΔΡΑΣΕΙΣ

31 μονάδες ζωής!

Από την Γέρα με αγάπη
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Καμία εμπλοκή της χώρας μας»

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

H «Συνύπαρξη» διοργανώνει μετάβαση στη Βάστρια

Με στόχο την ανάδειξη των κοινωνικών, ανθρωπιστικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων που αναμένεται να προκύψουν από τη λειτουργία της υπερδομής