× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν έχει τέλος η κατρακύλα της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης!»

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για την πρόταση Τσακύρη και την πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/5/2020

«Δεν έχει τέλος η κατρακύλα της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης!»
φωτογραφία αρχείου

«Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή Μυτιλήνης, αποδεικνύοντας περίσσιο ζήλο για την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών, έρχεται με μια κατάπτυστη εισήγηση του αντιδημάρχου πολιτισμού για «πράξη κανονιστικού περιεχομένου» που θα απαγορεύει τις πολιτικές και συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις. Με λίγα λόγια έρχεται να συμπληρώσει την πάγια επιθυμία της Κυβέρνησης για περιστολή και ποινικοποίηση των αγώνων, χτύπημα της απεργίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου ενάντια στην πρόταση του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παναγιώτη Τσακύρη και την πλατεία Σαπφούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πολυσυζητημένη εισήγηση, η οποία και καταψηφίστηκε στο χθεσινό (20/5/2020) συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μυτιλήνης, ήρθε λίγο μόλις καιρό μετά της μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των νησιωτών ενάντια στην απόβαση των ΜΑΤ «και στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης της ΝΔ να μετατρέψει τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών αλλά και κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν μια σειρά από αντεργατικές – αντιλαϊκές ρυθμίσεις με πρόσχημα την πανδημία χτυπώντας και τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει.

 

Αυτές τις κινητοποιήσεις λοιπόν και τις «πολιτικές και συνδικαλιστικές συναθροίσεις» που διεκδικούν για τον τόπο τους, που αγωνίζονται για το δίκιο των εργαζομένων και του λαού, που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό ήθελε η δημοτική αρχή να απαγορεύσει» εξηγεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

«Η κατρακύλα της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης δεν έχει τελειωμό!» επισημαίνει και συμπληρώνει: «Στο όνομα του πολιτισμού, λες και μόνο η δημοτική αρχή έχει το δικαίωμα διοργανώσεων πολιτιστικών εκδηλώσεων, προσπάθησαν να βάλουν στο γύψο το κίνημα και τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το εργατικό Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή πλήθος τοπικών μουσικών και καλλιτεχνικών σχημάτων.

 

Ας το καταλάβουν καλά ότι οι αγώνες του λαού, των εργαζομένων όσο και να πασχίζουν, όσο και να προσπαθούν να υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης τους, δεν μπαίνουν στον πάγο.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση