× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στην πράξη, και όχι στα χειροκροτήματα ο σεβασμός στους νοσηλευτές»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

Δημοσίευση 21/5/2020

«Στην πράξη, και όχι στα χειροκροτήματα ο σεβασμός στους νοσηλευτές»

Εκφράζω τη στήριξή μου στις κινητοποιήσεις του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει –μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου - δύο χωριστούς κλάδους για το νοσηλευτικό προσωπικό. Η θέση της κυβέρνησης για σύσταση ξεχωριστών κλάδων με ΠΝΠ οδηγεί στην όξυνση των αντιθέσεων και διχάζει τους νοσηλευτές, που εργάζονται στα νοσοκομεία, σε μια στιγμή μάλιστα που έχουν ριχτεί ολόψυχα στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορονοϊό.

Τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 8,4 νοσηλευτές ανά 1000 κατοίκους, ο μέσος όρος στην Ελλάδα είναι 2,9 νοσηλευτές και ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Κικίλια αρκούνται σε κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, αντί να ενισχύσουν αποφασιστικά έναν κλάδο που διαδραματίζει τόσο νευραλγικό ρόλο.

Ως ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο της ενοποίησης του νοσηλευτικού κλάδου, μια μεταρρύθμιση που προετοιμάσαμε νομοθετικά ως κυβέρνηση, αλλά δεν προλάβαμε να εφαρμόσουμε λόγω των πρόωρων εκλογών.

Μια ενοποίηση με ρυθμίσεις συνταξιοδοτικές (μείωση χρόνου εργασίας), μισθολογικές (αυξήσεις μισθών), που θα συμπεριλαμβάνει τις σημερινές διακριτές κατηγορίες Νοσηλευτών / Μαιών/τών (ΠΕ-ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β. Νοσηλευτών (ΔΕ).

Με την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα & ανθυγιεινά επαγγέλματα, την κάλυψη των οργανικών κενών μέσω προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού, την επικαιροποίηση των οργανισμών των νοσοκομείων και των νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

Αλλά και με ένα νέο πλαίσιο θεσμικής αναβάθμισης του κλάδου, μέσω της σύστασης Νοσηλευτικών Επιτροπών (ΝΟΕ) σε κάθε ίδρυμα, της επαναλειτουργίας του θεσμικού οργάνου της ΕΣΑΝ, ως συνομιλητή της πολιτείας.

Γιατί, καλά τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, αλλά μόνο με τέτοια μέτρα αποφασιστικής στήριξης του νοσηλευτικού κλάδου θα αποδείξουμε στην πράξη το σεβασμό μας στο λειτούργημα που επιτελούν οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριές μας.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ*
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Τα τραγούδια της Χαρούλας στο στρατόπεδο της Μόριας πριν 35 χρόνια

Το καλοκαίρι του 1985 μια παρέα φαντάροι οργάνωσαν μια συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου μέσα στο στρατόπεδο. Αναμνήσεις, μετά το χθεσινό «τέλος» στο τραγούδι
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 3/6/2020

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΛΑΞΕΥΤΗΣ

Ο Δυτικός πολιτισμός μεταξύ George Floyd και Space X

Δοκίμιο αφιερωμένο στη μνήμη του George Floyd-Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΥΡΙΚΟΣ-ΕΡΓΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

#icantbreath

Γράφει ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ένας «Αιολικός» στο Αϊβαλί

Ο πρόγονος του «Αιολικού» Μυτιλήνης σε ένα ρεπορτάζ στην «Αμάλθεια» της Σμύρνης την 1η Ιουνίου του 1907 και σε μια φωτογραφία της ποδοσφαιρικής του ομάδας τον Οκτώβριο της ίδια χρονιάς
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό,30/5/2020

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο τουρισμός ... που πληγώνει!

Γράφει η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΤΑΚΛΑΚΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Μια αντιστοίχηση

Γράφει ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΣΙΝΟΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το καινούργιο κουστούμι (μέρος ΄Β)

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ
ΛΑΞΕΥΤΗΣ

«Με τους γενναίους ή με τους άλλους»

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΥΡΙΚΟΣ-ΕΡΓΑΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 29/5/2020

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας