× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σκληρότερο σχέδιο, φοβικό και με τρομακτικές συνέπειες»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επικρίνει τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και τα νέα μέτρα στην οικονομία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/5/2020

«Σκληρότερο σχέδιο, φοβικό και με τρομακτικές συνέπειες»

«Όχι πως δεν το περιμέναμε, αλλά οι εξαγγελίες για τα νέα "σωτήρια" μέτρα της Κυβέρνησης, τράβηξαν την κουρτίνα της παραπλάνησης και της υποκρισίας για τη "βοήθεια" προς την πολύ μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας πως όλα όσα αποφασίστηκαν ουσιαστικά «αποκάλυψαν την οριστική και πλήρη αδιαφορία για το μέλλον της μεγάλης πλειοψηφίας των ελληνικών επιχειρήσεων», αλλά και τη «μεταβίβαση της όποιας ευθύνης ανασύνταξης της οικονομίας, στις Τράπεζες και στους μεγάλους εμπορικούς ομίλους της νεοφιλελεύθερης αγοράς τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κριτική που ασκείται από πλευράς Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται λόγος πως πρόκειται για «το ίδιο σχέδιο της προηγούμενης δεκαετίας, που έρχεται σκληρότερο, φοβικό, με τρομακτικές συνέπειες για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή», προσθέτοντας πως δεν υπάρχει «κανένας σχεδιασμός για ανασυγκρότηση, κανένα μέτρο προστασίας, παρά μόνο προσωρινές ψευτολύσεις και μόνο για 4 μήνες, σε τμήμα μόνο των επιχειρήσεων  εις βάρος μάλιστα των εργασιακών κεκτημένων των τελευταίων δεκαετιών».

Ως προς το ιδιωτικό χρέος, επισημαίνεται «πως ήδη αυξήθηκε μέσα σε δυο μήνες σχεδόν 20% και προβλέπεται με την αναμενόμενη ύφεση του 12%, να φτάσει σε επίπεδα μη διαχειρίσιμα, που σε συνδυασμό με την αναμενόμενη καθίζηση της εσωτερικής ζήτησης, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα για τη βιωσιμότητα των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Τέλος, αναφέρονται στην ανακοίνωση μια σειρά από ζητήματα άμεσης ανακούφισης όπως είναι «η κατάργηση της προκαταβολής φόρου για το 2020, η νέα γενναία ρύθμιση παλιών και νέων οφειλών προς Δημόσιο και Τράπεζες, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής επιταγών μέσα από τραπεζιτικές άτοκες διευκολύνσεις, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τις πληττόμενες πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η δημιουργία ακατάσχετου λειτουργικού επαγγελματικού λογαριασμού και τέλος η καθολική ενίσχυση των επιχειρήσεων, μέσα από μη επιστρεπτέα προκαταβολή, που θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν τη λαίλαπα των επομένων μηνών».

Στον επίλογό της η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει: «Παραμένουμε πιστοί στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός δημοκρατικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες της, που θα εμπεριέχει την ανάπτυξη του νέου παραγωγικού πρότυπου αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, σε κλάδους και συμπλέγματα με υψηλή προστιθέμενη αξία και συνθήκες σεβασμού στο περιβάλλον και τα δικαιώματα στην εργασία».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Συζήτηση για τον υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Πολλές ενστάσεις για το έργο εκφράστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ο μετασχηματισμός της δημόσιας υγείας»

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κοντοζαμάνης
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λέσβος: 40% πάνω ο τζίρος σε εστίαση και καταλύματα

Διαβάστε εδώ τι οδήγησε στην εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό