× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το καινούργιο κουστούμι

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/5/2020

Το καινούργιο κουστούμι

Το καινούργιο κουστούμι μας ράβεται. Αν δεν είναι κιόλας έτοιμο.
Ο ράφτης γνωστός και δοκιμασμένος. Μας έχει ράψει ένα σωρό κουστούμια τα τελευταία χρόνια.
Κουστούμια που άλλοι "με πόνο ψυχής" και άλλοι που διεκδικούν εκείνοι την "πατρότητα και την δόξα" των κουστουμιών , μας τα φόρεσαν μια χαρά.
Και τώρα, ο ίδιος ράφτης, Ε.Ε - ESM, μας ετοιμάζει ένα καινούργιο, με τα ίδια, τα γνωστά υλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα: Γαλλία και Γερμανία ύστερα από έναν προσωρινό συμβιβασμό των αντιθέσεών τους, προχώρησαν σε συμφωνία για την δημιουργία του λεγόμενου ''Ταμείου Ανάκαμψης''.

Οι λεπτομέρειες του συμβιβασμού αυτού μένουν να προσδιοριστούν μεν, όμως ήδη, αυτό το Γαλλογερμανικό σχέδιο προβλέπει τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να δεσμευτούν για "υγιείς οικονομικές πολιτικές" και ένα εκτεταμένο "πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων".

Δηλαδή, άλλο έναν γύρο "αναδιαρθρώσεων", ξεπουλήματος της όποιας δημόσιας περιουσίας έχει μείνει, ακόμα πιο βαθειά το χέρι, όχι πια στην τσέπη του λαού -εκεί δεν έχει μείνει τίποτα- αλλά στην όποια εναπομείνασα μικροϊδιοκτησία, κλείσιμο μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, παραχώρηση- χάρισμα σε ιδιώτες δραστηριοτήτων του δημοσίου και άλλα σχετικά.
Αυτό δε το "υγιείς οικονομικές μεταρρυθμίσεις" και το "εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", μου θυμίζουν πολύ πρόσφατα οικεία κακά και μου προκαλούν τόσο έντονες στομαχικές διαταραχές...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι μας λένε λοιπόν, οι προστάτες μας, αλληλέγγυοί μας, εταίροι μας, προστάτες μας κι ό,τι άλλο νομίζει ο καθένας μας; Ότι τα όποια δάνεια θα χορηγήσει το εν λόγω ταμείο -το ποιοι θα τα πάρουν και πού θα πάνε είναι γνωστό- θα αποπληρωθούν με τον γνωστό τρόπο.

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν: νέες περικοπές μισθών και ημερομισθίων -ήδη άρχισαν κιόλας-, νέες περικοπές συντάξεων, νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα για ακόμη φθηνότερη εργατική δύναμη, κι άλλες κατεδαφίσεις εργατικών δικαιωμάτων, διατήρηση κι επέκταση όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και ό,τι άλλο γεννήσει το αρρωστημένο μυαλό τους.

Ήδη, το Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή επεσήμανε προχθές ότι θα πρέπει "να χαραχθεί μια κοινώς αποδεκτή δημοσιονομική στρατηγική για τα επόμενα χρόνια" για "το αυξημένο χρέος (που) θα πληρωθεί από δημόσιους πόρους επιβαρύνοντας, σε τελική ανάλυση τους πολίτες της χώρας".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας έχουν όμως, όλοι τους κατά νου ότι οι αντοχές του κόσμου, όσο μεγάλες κι αν είναι, έχουν ένα όριο και παραπέρα δεν είναι δυνατόν να πάνε.
Αν περάσουν το όριο αυτό "ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι". Και μια τα μνημόνια, μια ο κορωνοϊός, μια τα επόμενα μνημόνια...

Υ.Γ. Σωκράτη, για τον τράγο και για το... μπέεε, πολύ φοβάμαι ότι είχες δίκιο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου