× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα δημοτικών σχολείων

Αύριο, Δευτέρα, οι ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό, που είναι θετικός

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/5/2020

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα δημοτικών σχολείων

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί εάν και πότε θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού. Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να δώσει την οριστική της σύσταση για τα σχολεία, ωστόσο τις τελικές αποφάσεις θα λάβει ο Πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας σχετικά ο κ. Νίκος Σύψας, καθηγητής και μέλος της επιτροπής, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να ανοίξουν τα σχολεία. «Θεωρώ ότι αν θέλουμε να ανοίξουμε τα σχολεία και να μην τα κρατήσουμε δυο χρόνια κλειστά, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή. Έχει ζέστη, ανοιχτά παράθυρα παντού. Να μάθουν τα παιδιά, οι γονείς και οι δάσκαλοι πώς να λειτουργούν με τις συνθήκες αυτές» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τα δημοτικά, εφόσον ανοίξουν, θα συμβεί το ίδιο και για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, καθώς επίσης για ιδιωτικές και δημόσιες κατασκηνώσεις, όπως είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Το επικρατέστερο σενάριο τοποθετεί το άνοιγμα των δημοτικών την 1η Ιουνίου με την προϋπόθεση ότι οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέπουν. Αυτός ήταν ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας, ενώ στην ημερομηνία αυτή έχουν αναφερθεί τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ξεκαθαρίσει πως όποιες αποφάσεις ληφθούν θα είναι υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών. Σε περίπτωση, ωστόσο, που τελικά το άνοιγμα των δημοτικών δεν γίνει την 1η Ιουνίου, σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι οι μαθητές των δημοτικών θα επιστρέψουν στα θρανία από την 1η Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι τα λύκεια για τους μαθητές της Γ' λυκείου πριν από δύο εβδομάδες, στις 11 Μαΐου, και την περασμένη Δευτέρα, 18 Μαΐου, άνοιξαν και τα γυμνάσια και επέστρεψαν στις αίθουσες και οι μαθητές της Α' και Β' λυκείου.

Παρότι από το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν γίνει γνωστά τα επίσημα αριθμητικά στοιχεία για την επιστροφή των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ικανοποίηση εκφράζεται για την πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, κατά την 4η φάση της άρσης των μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού, θα ανοίξουν τα ΑΕΙ προκειμένου να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα το εξάμηνο.

[ΠΗΓΗ]

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Στην εταιρεία «Ακτωρ» και το φράγμα Τσικνιά

Σε ένα μήνα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανάληψη του έργου προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

Με εφτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ