× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πάνω από 700 οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές 2020

«Να μη χάνουν τα ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις οι υποψήφιοι στο Νοσοκομείο» τόνισε στο «Ν» ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ν. Λέσβου, Μιχάλης Καπιωτάς

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 29/5/2020

Πάνω από 700 οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές 2020

Περίπου 720 θα είναι οι φετινοί υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τον Νομό Λέσβου, όπως ανέφερε στο «Ν» ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Καπιωτάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι 17 εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στον Νομό Λέσβου, ενώ ερωτηθείς για το αν θα υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη κλιματισμού, όπως φαίνεται να ζητά το υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις φέτος, ο κ. Καπιωτάς απάντησε ότι όλα τα κτήρια έχουν φυσικό αερισμό και ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα με τους εξεταζόμενους.

Το ουσιαστικό πρόβλημα, όμως είναι ότι βρισκόμαστε στο τέλος Μαϊου, ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 15 Ιουνίου και το υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποστείλει σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας τα ακριβή μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, αρχής γενομένης από την απόσταση που θα πρέπει να έχουν οι εξεταζόμενοι μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσέλευση αρχικά- απουσίες στη συνέχεια

Σε σχέση με την προσέλευση των μαθητών και μαθητριών της Γ’ Λυκείου στα σχολεία μετά την παύση των μέτρων, στις 12 Μαϊου, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε ότι αρχικά υπήρξε μεγάλη προσέλευση, αλλά στη συνέχεια μειώθηκε εμφανώς, όπως συνηθίζεται τις τελευταίες ημέρες πριν από τις πανελλαδικές, να κάνουν απουσίες οι εξεταζόμενοι προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Sos οι Ιατρικές εξετάσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Καπιωτάς επισημαίνει σε όσους υποψήφιους πρέπει να κάνουν τις ιατρικές εξετάσεις τους, όπως προαπαιτείται σε συγκεκριμένες σχολές, να είναι ακριβείς στα ραντεβού τους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με τον πρόεδρο του Νοσοκομείου, Γιώργο Καμπούρη είχαν έρθει σε συνεννόηση, ώστε να μην προκαλείται συνωστισμός στο «Βοστάνειο». Ωστόσο κάποιοι υποψήφιοι φαίνεται να χάνουν τα ραντεβού τους, για παράδειγμα χτες «χάθηκαν» 9 από τα 20 προγραμματισμένα, τα οποία δεν θα είναι κατορθωτό να αναπληρωθούν σε άλλο χρόνο, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Για τις καθαρίστριες

Για τις σχολικές καθαρίστριες, με τα κενά που έχουν προκύψει λόγω των αδειών ειδικού σκοπού, με αποτέλεσμα την Πέμπτη για παράδειγμα το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης να είναι κλειστό, τόνισε ότι έχει προτείνει στον Δήμο Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στον κ. Κατσαβέλλη να απασχοληθούν κάποιοι από τους διμηνίτες που έχουν προσληφθεί στο δήμο εκεί όπου υπάρχουν κενά καθαριότητας σε Γυμνάσια και Λύκεια.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Tρίτης ως τις 5 το πρωί της Τετάρτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Δείτε εδώ την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας!»

Κάλεσμα από ΠΕΚ, Σωματεία και Φορείς για συμμετοχή στην απεργία της 17ης Απριλίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις η ΟΕΒΕ Λέσβου

Δηλώσεις στο «Ν» του προέδρου της Ομοσπονδίας Νίκου Μπουλμπούλη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία σε ΔΕΥΑΛ και αεροδρόμιο από το ΠΕΚ

Τα στελέχη του ΠΕΚ καλούν του εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ζητούν να κηρύξει απεργία η ΔΟΕ για τις 17 Απριλίου

Ανακοίνωση – παρέμβαση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Ανεπαρκές και γερασμένο το προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου δεν έχουν πάρει την κανονική τους άδεια από το 2022 και σε πολλούς οφείλονται ρεπό άνω των 60 ημερών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Είμαστε στο δρόμο του αγώνα δηλώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Λέσβου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

«Αποτελεί παράδειγμα νοσηλευτικού ιδρύματος»