× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αιτήσεις για αιγιαλό και παραλία ως τις 15 Ιουλίου

Σχεδόν 1,5 μήνα έχουν μπροστά τους οι ενδιαφερόμενοι για τις απευθείας αναθέσεις, αλλά και τη διαδικασία πλειοδοτικών δημοπρασιών στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/5/2020

Αιτήσεις για αιγιαλό και παραλία ως τις 15 Ιουλίου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ενημερώνει με ανακοίνωσή του τους ενδιαφερόμενους δημότες του για την κατάθεση αιτήσεων παραχώρησης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, στους έχοντες το δικαίωμα άνευ δημοπρασίας (όμορους) ή με τη διαδικασία πλειοδοτικών δημοπρασιών (μη όμοροι). Όπως επισημαίνεται η σχετική διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 15 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισημαίνεται, από τις 16 Ιουλίου 2020 έως και 31 Αυγούστου 2020, οι μισθώσεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας θα διενεργούνται αποκλειστικά από την Κτηματική Υπηρεσία. Η ισχύς της ΚΥΑ αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και λήγει στις 31.12.2022.

Συγκεκριμένα τονίζεται από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και την Αντιδήμαρχο Ασανούλα Γιαννή-Κοκκινέλλη πως οι ενδιαφερόμενοι οφείλου να υποβάλουν αίτηση (έντυπο Α) στον Δήμο, εφ’ όσον είναι ιδιοκτήτες όμορων με αιγιαλό ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων ή καταστημάτων αναψυχής, η οποία θα συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:

  1.  Φορολογική ενημερότητα τελευταίου τριανταήμερου (30 ημέρες)
  2. Άδεια λειτουργίας / γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά περίπτωση.
  3. Έναρξη δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτές από τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 2971/2001, χρήσεις.
  4. Πιστοποιητικό περί μη οφειλής στον Δήμο Δυτικής Λέσβου.
  5. Τοπογραφικό διάγραμμα με αναφορά στις συντεταγμένες της έκτασης και το  εμβαδόν της, με επιμέλεια του αιτούντα, σε υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη του
    άρθρου 11 του ν. 4281/2014, ή σε υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη από την εφαρμογή «OPEN» της ΕΚΧΑ ΑΕ., ή σε απόσπασμα του τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας όπου αυτός υφίσταται (εις διπλούν)
  6. Μισθωτήριο της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. εφόσον παρεμβάλλεται δημόσιο κτήμα.
  7. Για ξενοδοχεία: α) ειδικό σήμα λειτουργίας του Ε.Ο.Τ από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός κλινών (θεωρημένο από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας) και β) Δήλωση τιμών έτους 2020 (θεωρημένο από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας)
  8. Στην περίπτωση που παρεμβάλλεται Δημόσιο Κτήμα, αντίγραφο μισθωτηρίου  συμβολαίου  με την ΕΤΑΔ ΑΕ (θα πρέπει η περίοδος παραχώρησης να συμβαδίζει με αυτή της μίσθωσης του Δημοσίου Κτήματος).

Κατ’ εξαίρεση αποκλειστικά για το έτος 2020, όσοι είχαν συνάψει μισθωτήρια απευθείας παραχώρησης έκτασης αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2019 με τους όρους και τις προϋποθέσεις της αριθμ. ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017/11-5-2017 ΚΥΑ όπως αυτή τροποποιήθηκε και ίσχυσε έως 31/12/2019, δύνανται να συνάψουν νέες μισθώσεις για τις ίδιες θέσεις. Θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση (έντυπο Β) η οποία να συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία οι αιτούντες βεβαιώνουν τη μη κατάληψη του προς μίσθωση χώρου καθώς και την ισχύ των προϋποθέσεων της προηγούμενης παραχώρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί με την αίτηση θα υποβάλλονται και όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά.

Στην περίπτωση αυτή ο μισθωτής υποχρεούται να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός δύο μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, ενώ αν διαπιστωθεί ότι αυτά δεν είναι ορθά, η παραχώρηση ανακαλείται αυτοδικαίως και λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας του άρθρου 27 του ν. 2971/2001.

Οι αιτήσεις των όμορων υποβάλλονται στο Πρωτόκολλο του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με συνημμένα όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 και ώρα 14:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Δήμου Δυτικής Λέσβου: 2253025195.

Τα ΕΝΤΥΠΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ  διατίθεται στα κατά τόπους αρμόδια γραφεία καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου http://www.mwlesvos.gr.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ