× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απάντηση του Δήμου Μυτιλήνης στην «Κιβωτό»

Για την απόφαση του φιλοζωικού συλλόγου να διακόψει την περίθαλψη αδέσποτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/5/2020

Απάντηση του Δήμου Μυτιλήνης στην «Κιβωτό»

Μόλις την περασμένη Δευτέρα, η «Κιβωτός Μυτιλήνης» σε ανακοίνωσή της ενημέρωνε για την απόφασή της να αναστείλει την περίθαλψη αδέσποτων ζώων, επισημαίνοντας ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στο υπέρογκο κόστος της και τονίζοντας πως οι Δήμοι του νησιού -που έχουν και την υποχρέωση βάσει νομοθεσίας- δεν ανταποκρίνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, ο Δήμος Μυτιλήνης ανάρτησε απάντηση στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας γνωστή την έκπληξή του για την επίθεση που δέχεται, παραθέτοντας μια σειρά από ενέργειες της δημοτικής αρχής από την ανάληψη των καθηκόντων της σχετικά με τη φροντίδα των αδέσποτων, αλλά και δεσποζόμενων ζώων και την αρμονική τους συνύπαρξη με τους κατοίκους της πόλης.

Υπενθύμισε μάλιστα πως μόλις στα μέσα Απριλίου, η «ΚΙΒΩΤΟΣ» σε ανακοίνωσή της, ενημέρωνε για την παραλαβή τροφής σκύλων από τον Δήμο Μυτιλήνης, συγχαίροντας τον για την κίνηση αυτή. Χαρακτηρίζει λοιπόν ως «αντικρουόμενους τους ισχυρισμούς» της «ΚΙΒΩΤΟΥ» ότι αδιαφορεί η δημοτική αρχή Μυτιλήνης για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Θέλοντας μάλιστα το ζήτημα να λήξει άμεσα, στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Μυτιλήνης κάνει λόγο για «λανθασμένες εντυπώσεις, που δεν εντάσσονται στο απόλυτα συνεργατικό πνεύμα», το οποίο υπήρχε ως σήμερα, αφήνοντας ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας.

Αναλυτικά, η απάντηση του Δήμου Μυτιλήνης στην «ΚΙΒΩΤΟ»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εκτιμώντας την προσφορά της «ΚΙΒΩΤΟΥ» στα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα αλλά και την ενεργή συμμετοχή της στη τοπική κοινωνία, πραγματικά μας δημιουργεί έκπληξη η πρόσφατη επίθεση (Μέσω ανάρτησης στο FB) και δηλώσεων στα ΜΜΕ τόσο κατά της Δημοτικής Αρχής όσο και κατά του συνδυασμού του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη.

Προς ενημέρωση σας αλλά και όλων των φιλόζωων Δημοτών μας προτεραιότητα και δέσμευση του Δήμου μας είναι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων και η αρμονική συνύπαρξη με τους κατοίκους της πόλης μας και γι’ αυτό σας σας γνωρίζουμε τις παρακάτω ενέργειες μας:

1. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ: Με την σύσταση του νέου Δήμου Μυτιλήνης συντάχθηκε νέα μελέτη από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου με τίτλο «ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ» και υπεγράφη σύμβαση για ένα μικρό χρονικό διάστημα στα τέλη του 2019 όπου πραγματοποιήθηκαν γύρω στις 100 στειρώσεις. Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή κατά την σύνταξη του νέου προϋπολογισμού, να συναφθεί νέα σύμβαση. Έτσι λοιπόν, με ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 554/2019 Δημάρχου Μυτιλήνης συστήθηκε 5μελής επιτροπή, που αποφασίζει σχετικά με τον έλεγχο επικινδυνότητας ενός ζώου συντροφιάς και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την διαχείριση αδέσποτων ζώων (παράγραφος 12, άρθρο 9 του Ν.4039/2012). Έχει συνταχθεί μελέτη για την εκτέλεση της «ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ», με συνοπτικό διαγωνισμό ποσού 46.800,00€ με Φ.Π.Α. και έχει ορισθεί ημερομηνία αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών η 10η Ιουνίου 2020 από την αρμόδια επιτροπή. Ενδεικτικά οι εργασίες που παρέχονται: Βασικός κτηνιατρικός έλεγχος, περιποίηση τραυμάτων έκτακτων περιστατικών, Χειρουργικές μικροεπεμβάσεις, Εμβολιασμός, Ηλεκτρονική ταυτοποίηση, Στείρωση, Ακτινογραφία, Γενικές εξετάσεις αίματος κ ούρων, Εξέταση – χειρουργική αντιμετώπιση σοβαρών έκτακτων περιστατικών κατάγματα, αφαίρεση νεοπλασιών, επεμβάσεις κοιλιάς, κ.λ.π.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ: Το έργο έχει ενταχθεί ήδη στον «Φιλόδημος ΙΙ» με την υπ αριθμ 16475/4.3.20 απόφαση, προϋπολογισμού 168.275€. Σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία δημοπράτησης και ανάθεσης σε ανάδοχο με ανοιχτό διαγωνισμό. Η εξέλιξη των διαδικασιών είναι εντός χρονοδιαγράμματος και οφείλουν να ολοκληρωθούν έως τέλος του 2020.

3. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ: Εν μέσω των εξαιρετικά αντίξοων και πρωτόγνωρων συνθηκών που όλοι βιώσαμε λόγω της πανδημίας, ο Δήμος Μυτιλήνης δεν παρέλειψε να φροντίσει, όπως όφειλε, σε συνεργασία με εθελοντές και φιλοζωικές οργανώσεις όπως η ΚΙΒΩΤΟΣ για τις ανάγκες των δεσποζομένων και αδέσποτων ζώων. Έτσι:

Φρόντισε για την σίτιση των αδέσποτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΒΩΤΟΥ 16/4/2020

«Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης παρέλαβε σήμερα, 16/4/2020, 18 τσουβάλια σκυλοτροφής, 20 κιλά έκαστο, από το Δήμο Μυτιλήνης, για τη σίτισης των αδέσποτων ζώων που διαβιούν στα όρια του Δήμου μας. Είναι περιττό να τονίσουμε τη σημασία αυτής της τόσο σημαντικής κίνησης, που μάλιστα συμβαίνει για ΠΡΩΤΗ φορά τα τελευταία ΕΝΝΕΑ χρόνια, και για την οποία ευχαριστούμε θερμά τους αρμόδιους.»

Πλατφόρμα υποστήριξης

  • Ενέταξε την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων και δεσποζομένων στην ειδική πλατφόρμα υποστήριξης πολιτών κατά την διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Υποστήριξη εθελοντισμού

  • Χορήγησε περίπου 50 πιστοποιητικά σε εθελοντές Δημότες, ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν σε συγκεκριμένες ώρες και με συγκεκριμένο σκοπό, την σίτιση και περίθαλψη αδέσποτων.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλα τα παραπάνω είναι αντικρουόμενα με τους ισχυρισμούς σας ότι αδιαφορούμε σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Οι ενέργειές μας είναι έως σήμερα απόλυτα συντονισμένες με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και απορούμε με τις δηλώσεις σας οι οποίες κατά την γνώμη μας δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και σε κάθε περίπτωση δεν εντάσσονται στο απόλυτα συνεργατικό πνεύμα που είχαμε μαζί σας έως σήμερα. Όπως πάντα ο Δήμος μας είναι εδώ για τους δημότες, τους εθελοντές, και τις εθελοντικές οργανώσεις, για συνεννόηση και συνεργασία.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ