× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μεθοδεύσεις από το ΠΥΣΔΕ» κατά βιολόγων

Καταγγελία ομάδας αναπληρωτών και ΕΛΜΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/6/2020

«Μεθοδεύσεις από το ΠΥΣΔΕ» κατά βιολόγων

«Λάθη και μεθοδεύσεις στις υπηρεσιακές μεταβολές από το ΠΥΣΔΕ Λέσβου» καταγγέλλει ομάδα αναπληρωτών Βιολόγων, η οποία εδώ και χρόνια διαμαρτύρεται για την «απόκρυψη» κενών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξηγεί ότι συνήθως τα κίνητρα των αυθαιρεσιών είναι ο υπερβάλλοντας ζήλος στην έγκαιρη κάλυψη των κενών των σχολείων από καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, η διαχείριση πλεονάζοντος προσωπικού, η προσωπική προκατάληψη στην προτίμηση κάποιων ειδικοτήτων έναντι άλλων αλλά και οι προσωπικές εξυπηρετήσεις.

Στην Β’ Λέσβου (Λήμνος) συμβαίνει κάτι παρόμοιο, όμως αυτή τη φορά τα κίνητρα μπορεί να είναι διαφορετικά. Πέρσι, το 2019, το ΠΥΣΔΕ Λέσβου τοποθέτησε οργανικά νεοδιόριστο Φυσικό σε οργανικό κενό Βιολογίας (17 ωρών ) στο ΓΕΛ Μύρινας, ενώ υπήρχαν ακάλυπτα κενά Φυσικής στο ΓΕΛ Μούδρου και σε περιφερειακά Γυμνάσια. Τα κενά Φυσικής έμειναν ακάλυπτα λειτουργικά για μήνες και τα μαθήματα Φυσικής της Γ΄ Λυκείου του Μούδρου ξεκίνησαν ουσιαστικά τον Δεκέμβριο, ενώ ο Φυσικός δίδασκε Βιολογία στο Λύκειο της Μύρινας.

Καλούν τις Διευθύνσεις και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να «διορθώσουν τα λάθη τους και τους τοπικούς φορείς, συλλόγους γονέων και τον Δήμο Λήμνου να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα που ανακύπτουν με την λειτουργία των σχολείων τους τόσο από τα "λάθη" της Διεύθυνσης όσο και από την εξαιρετικά ανεύθυνη στάση του Υπουργείου να καλύπτει σταδιακά με αναπληρωτές τα νησιά μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές μη αναλήψεις, και να προστατέψουν τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών τους».

Ας σημειωθεί ότι και η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου έχει καταγγείλει ότι τη σχολική χρονιά που διανύουμε, οι επιλογές του ΠΥΣΔΕ είχαν ως αποτέλεσμα στο ΓΕΛ Μούδρου τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας να ξεκινήσουν να διδάσκονται στα μέσα του Νοέμβρη, ενώ η Βιολογία τον Οκτώβρη! «Ταυτόχρονα, άλλες παλινωδίες του ΠΥΣΔΕ οδήγησαν στο ΓΕΛ της Μύρινας οι μαθητές της Α΄ και Β’ Λυκείου να μη διδαχθούν φέτος ΚΑΘΟΛΟΥ το μάθημα της Πληροφορικής, ενώ οι της Γ’ Λυκείου, που θα κληθούν να εξεταστούν σ’ αυτό στις Πανελλήνιες, δεν είχαν καθηγητή να τους το διδάξει για ένα πολύ μεγάλο διάστημα της φετινής χρονιάς! Το γεγονός αυτό σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα και οδήγησε σε δύο μαθητικές κινητοποιήσεις τη σχολική χρονιά που διανύουμε. Επιπλέον, η προχειρότητα στην οργάνωση της σχολικής ζωής από το ΠΥΣΔΕ Λέσβου έχει οδηγήσει ακόμα και στην συχνή αναίρεση των ίδιων τους των αποφάσεων. Ακόμα και αυτή τη στιγμή λαμβάνονται απίστευτες αποφάσεις που υποχρεώνουν συναδέλφους που έχουν συμπληρωμένο το υποχρεωτικό τους ωράριο να αφήσουν ώρες από το ένα σχολείο για να καλύψουν κενά που παραμένουν σε άλλο, όπως στην περίπτωση των Θρησκευτικών του Μούδρου και της Πληροφορικής της Μύρινας, αγνοώντας τον προγραμματισμό και τις αναθέσεις των μαθημάτων που κάνουν κάθε χρονιά οι Σύλλογοι των Διδασκόντων του κάθε Σχολείου.» σημείωνε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή