× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χαμός στο λιμάνι

«Πράσινο φως» σε χιλιάδες πρόσφυγες με μπλε σφραγίδα ότι μπορούν να φύγουν από τη Λέσβο. Συνωστισμός στο λιμάνι όπου συρρέουν εκατοντάδες και αναχώρησαν ήδη περίπου 550. Σκηνές 2015 στα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/6/2020

Χαμός στο λιμάνι

Χωρίς κανένας να καταλάβει το πώς αυτό έγινε κατορθωτό, από την περασμένη Παρασκευή και μέχρι σήμερα Τρίτη 550 πρόσφυγες, δηλαδή αλλοδαποί με μπλε σφραγίδα στο τρίπτυχο τους, που τους έχει δηλαδή αναγνωρισθεί το δικαίωμα ασύλου και έχουν άρση γεωγραφικού περιορισμού, έφυγαν από τη Λέσβο με τα πλοία της γραμμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την περασμένη Παρασκευή αναχώρησαν 181 άτομα, την Κυριακή 149, χθες Δευτέρα 118 και σήμερα Τρίτη 148. Στο σύνολο τους αναχωρούν με δικά τους έξοδα και δικό τους προορισμό. Δε μετακινούνται δηλαδή στα πλαίσια οργανωμένης μετακίνησης Οργανισμών όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ούτε έχουν προορισμό κάποια δομή στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Ας σημειωθεί, ότι, όπως έγινε γνωστό, κάτοχοι μπλε σφραγίδας είναι χιλιάδες αλλοδαποί στη Λέσβο οι οποίοι αν και μπορούσαν να φύγουν από το νησί αυτό δεν γινόταν! Άγνωστο πώς αυτό γίνεται τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο λιμάνι τώρα εξελίσσονται σκηνές που θυμίζουν το 2015, αφού συρρέουν πολλές εκατοντάδες άτομα ψάχνοντας να βρουν τρόπο να αναχωρήσουν. Εκτός από εκατοντάδες κάτοχοι μπλε σφραγίδας στο λιμάνι συρρέουν κάτοχοι κόκκινης σφραγίδας, δηλαδή, αυτοί στους οποίους έχει επιβληθεί περιορισμός μετακίνησης εκτός Λέσβου ακόμα και κάτοχοι τρίπτυχου χωρίς καμία σφραγίδα δηλαδή αυτοί που δεν έχει ελεγχθεί το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει. Το γεγονός δημιουργεί τεράστια προβλήματα με τον κόσμο να συνωστίζεται παρά τα όσα ισχύουν για την προστασία από τη διάδοση του κορονοϊού.

Δεκάδες μένουν έξω από το πλοίο αν και διαθέτουν εισιτήριο ενώ πολλοί είναι και αυτοί που μετά την αναχώρηση του πλοίου μένουν στην πόλη και δεν επιστρέφουν στους καταυλισμούς ελπίζοντας ότι θα βρουν τρόπο για να αναχωρήσουν την επόμενη μέρα. Διανυκτερεύουν δε σε δημόσιους χώρους και κυρίως στα Τσαμάκια ή σε άλλους ανοιχτούς χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκηνές 2015 διαδραματίζονται και έξω από τα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων με πολλούς να συνωστίζονται ελπίζοντας στην έκδοση εισιτηρίου που θα τους επιτρέψει την έξοδο από τον πολύμηνο εγκλεισμό στο νησί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι ναύτες την Πρωτομαγιά

Η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών ) ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην ανακοίνωση του τονίζει πως η 1η Μάη είναι η ημέρα που οι εργάτες σηκώνουν ψηλά τις γροθιές τους και ενώνουν τις φωνές τους.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Ισπανία το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με αστροναύτη θα μιλήσει το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης!

Στον… διαστημικό διαγωνισμό η Γ τάξη και ο όμιλος 3D Printing
ΥΓΕΙΑ

Στη Μυτιλήνη ο Αδωνις Γεωργιάδης

Θα εγκαινιάσει το νέο κτήριο του ΕΚΑΒ ο υπουργός Υγείας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής