× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αντίστροφη μέτρηση: 894 οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις!

15 εξεταστικά κέντρα στη Λέσβο για τα Γενικά Λύκεια και δύο για τα Επαγγελματικά Λύκεια- τι λέει ο προϊστάμενος της ΔΔΕ, Μ. Καπιωτάς στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 14/6/2020

Αντίστροφη μέτρηση: 894 οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις!

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 που ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και το «Ν» μίλησε με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, Μιχάλη Καπιωτά για όλες τις ετοιμασίες, αλλά και για να ευχηθεί ο ίδιος καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εκτιμώντας ότι η Λέσβος για άλλη μια χρονιά θα έχει καλά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, οι αποστάσεις και όσα προβλέπονται για την πανδημία» εξήγησε ο προϊστάμενος της ΔΔΕ, επισημαίνοντας ότι οι υποψήφιοι έως τις 8 το πρωί θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στα εξεταστικά κέντρα για να αποφευχθεί το φαινόμενο του συνωστισμού, ειδικά στα κέντρα όπου θα βρίσκονται έως και 130 υποψήφιοι.

Ακούστε τι είπε ο κ. Καπιωτάς στο ρ/σ του «Ν» και την εκπομπή «Ανθέων 99»:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στους υποψήφιους, συνολικά 628 υποψήφιοι ΓΕΛ από τον Νομό Λέσβου θα διεκδικήσουν φέτος μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το νέο σύστημα και ακόμα 47 με το παλιό. Από τα Επαγγελματικά Λύκεια 219 υποψήφιοι από το Νομό Λέσβου θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Συνολικά 20 εξεταστικά Κέντρα θα λειτουργήσουν στο Νομό Λέσβου, 17 για τα Γενικά Λύκεια και τρία για τα Επαγγαλματικά Λύκεια, και συγκεκριμένα στη Λέσβο θα λειτουργήσουν 15 για τα ΓΕΛ και δύο για τα ΕΠΑΛ.

Ο κ. Καπιωτάς επεσήμανε ότι οι επιτηρητές ορίστηκαν σύμφωνα με τη νομοθεσία και τα όσα προβλέπει το υπουργείο Παιδείας, ενώ για τις προφορικές εξετάσεις για τους υποψήφιους από τα Επαγγελματικά Λύκεια, τόνισε ότι το υπουργείο καλύπτει το ποσό που απαιτείται για τη μετακίνησή τους στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα

Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας) για τα ΓΕΛ και τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας) για τα ΕΠΑΛ.
Έτσι, οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με το ΝΕΟ σύστημα, στις 17/6 θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, στις 19/6 θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).
Ακολουθούν, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

 

Το μήνυμα της Περιφερειακής Διευθύντριας

«Θα θέλαμε να συμβουλεύσουμε τους υποψηφίους μας να διεκδικήσουν τους στόχους τους, επιδεικνύοντας ψυχραιμία, οργάνωση και σωστή προετοιμασία, αποφεύγοντας τις υπερβολές. Κατανοούμε ότι η αβεβαιότητα που βίωσαν λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία COVID 19 μπορεί να τους έχουν επηρεάσει, προκαλώντας ψυχική κόπωση. Επιπλέον, το άγχος των εξετάσεων είναι μια απόλυτα αναμενόμενη κατάσταση δεδομένου του ότι ο κάθε υποψήφιος έχει επενδύσει συναισθηματικά σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Το μήνυμά μας προς τους μαθητές μας είναι -πέρα από την «καλή επιτυχία» που τους ευχόμαστε ολόψυχα, να μην πάψουν στιγμή να ονειρεύονται και να πασχίζουν για τον παρόν και το μέλλον τους. Τη σημαντικότερη μάχη την έχουμε ήδη κερδίσει κι αυτή είναι να είμαστε όλοι καλά και μαζί. Στα δικά μας μάτια όλα τα παιδιά μας είναι ήδη νικητές αφού επέδειξαν σοβαρότητα, ωριμότητα και ψυχραιμία στη δοκιμασία αυτή. Θα είμαστε όλοι στο πλευρό τους για να στηρίξουμε και αυτήν τη χρονιά την προσπάθειά τους και να τα καμαρώσουμε για όποιο αποτέλεσμα φέρουν. Ευχόμαστε να είναι το επιθυμητό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Κλείνοντας, θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους στις εξετάσεις, τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, το διοικητικό προσωπικό, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς μας που συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων και συνδράμουν στη διατήρηση του αδιάβλητου των εξετάσεων σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Καλή δύναμη σε όλους!» επεσήμανε μεταξύ άλλων στο μήνυμά της για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην Καλλονή

Μήνυμα αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές έστειλαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και αγρότες