Μεγάλη διάκριση για το λάδι της Λέσβου
Χρυσό Μετάλλιο στο «Όλβια» της οικογένειας Τζωρτζή στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποιότητας ελαιολάδων
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/6/2020
Μια ακόμα απόδειξη της μοναδικότητας του Λεσβιακού ελαιολάδου αποτελεί η μεγάλη διάκριση για το "Όλβια" εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο στο παγκόσμιο διαγωνισμό ποιότητας ελαιολάδων OLIVE JAPAN 2020 που διεξήχθη στο TOKYO με συμμετοχή 700 δειγμάτων από όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα το "Όλβια" της Οικογένειας Τζωρτζή κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην πρώτη συμμετοχή σε αυτόν τον παγκόσμιο διαγωνισμό. «Η επιχείρησή μας με τις συνεχόμενες διακρίσεις επί σειρά ετών, σε παγκόσμιους διαγωνισμούς έχει εδραιωθεί στην κορυφή της λίστας ποιοτικών ελαιολάδων παγκοσμίως και παράλληλα ενεργεί ως πρεσβευτής για το Λεσβιακό ποιοτικό βιολογικό ελαιόλαδο» σημείωσε σε δήλωση του ο κ.Μιχάλης Τζωρτζής.
Να σημειώσουμε ότι το “Ολβια” είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από ελιές βιολογικής καλλιέργειας των ποικιλιών Αδραμμυτίνη και Κολοβή, που καλλιεργούνται στα ορεινά ελαιοκτήματα της οικογένειας Τζωρτζή στην καρδιά της Λέσβου.Το “Ολβια” χαρακτηρίζεται από την ισορροπημένη γεύση του, το λαμπερό του χρώμα και τον έντονο αρωματικό του χαρακτήρα. Είναι υπέροχο στις φρέσκιες σαλάτες, στο ψητό ψάρι, στο ψητό κοτόπουλο, στα μαγειρέματα με όσπρια.
Το βιολογικό ελαιόλαδο είναι το ελαιόλαδο που προέρχεται από ελιές βιολογικής καλλιέργειας. Σύμφωνα με τις αρχές της βιοκαλλιέργειας υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και πρακτικές, βάσει των οποίων γίνεται η λίπανση, η καταπολέμηση των ασθενειών, η διάταξη των δένδρων στον ελαιώνα, το κλάδεμα. Απαγορεύεται η χρήση χημικών ή άλλων ανόργανων λιπασμάτων, οι αεροψεκασμοί, η χρήση φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων και εντομοκτόνων.
Επίσημοι οργανισμοί ελέγχου και τυποποίησης διενεργούν ελέγχους σε όλα τα στάδια παραγωγής, διατήρησης και εμφιάλωσης, προκειμένου να βεβαιώσουν και να χορηγήσουν το πιστοποιητικό βιολογικής προέλευσης στους ελαιοπαραγωγούς. Πάνω στην ετικέτα κάθε βιολογικού ελαιολάδου πρέπει να υπάρχει η σχετική σήμανση.