× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα πρέπει να στηριχθεί»

Ο Νίκος Γιαννάκας, πρόεδρος του Συλλόγου «Ασπίδα», σχολιάζει Στο Νησί 99FM και για τη μείωση του ΦΠΑ, τη μετά - καραντίνας εποχή στην εστίαση, αλλά και το τσουχτερό πρόστιμο σε κατάστημα της Προκυμαίας

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 15/6/2020

«Η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα πρέπει να στηριχθεί»

«Ήταν μια μεγάλη αλλαγή, αναγκαία, αλλά προσαρμοστήκαμε», αναφέρει ο Νίκος Γιαννάκας, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης «Ασπίδα», φιλοξενούμενος στην εκπομπή «99 Και Σήμερα» Στο Νησί 99FM, σχολιάζοντας τις 72 ημέρες της καραντίνας, διάστημα κατά το οποίο τα καταστήματα έμειναν κλειστά για λόγους προστασίας, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πλέον είμαστε σε εγρήγορση και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί. Ήταν ήδη πολλά από πριν και έχουν διογκωθεί για όλα τα καταστήματα», συμπληρώνει, χαρακτηρίζοντας «μουδιασμένη τη νέα πραγματικότητα που ζουν τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι πελάτες. Ο κόσμος έχει μάθει αλλιώς, ενώ μη γνωρίζοντας τι μας ξημερώνει αύριο, όλοι είναι πιο επιφυλακτικοί. Υπάρχει μια φοβία γενικότερα.»

Αναφερόμενος στο επόμενο διάστημα, ο Νίκος Γιαννάκας δεν δηλώνει αισιόδοξος. «Θα λειτουργήσει η αγορά λίγο καλύτερα το καλοκαίρι, ειδικά Ιούλιο και Αύγουστο, αλλά από Σεπτέμβρη θα είναι τα δύσκολα και ο χειμώνας θα είναι βαρύς. Πολλοί, δυστυχώς, ίσως δεν θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν».

Ο κ. Γιαννάκας σχολίασε και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, απαντώντας σε ερωτήματα για το γεγονός πως δεν ακολούθησε αντίστοιχη μείωση στην τιμή του καφέ, αιτιολογώντας την απόφαση των καταστηματαρχών, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ακόμα κι έτσι ο ΦΠΑ στον καφέ παραμένει υψηλός, αποκαλύπτοντας μια ευρεία συζήτηση περί μείωσής του στο 6% πανευρωπαϊκά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας μπει στη δεύτερη εβδομάδα της πεζοδρόμησης στα Λαδάδικα, ο κ. Γιαννάκας σχολιάζει τις πρώτες εντυπώσεις από τη λειτουργία και την εφαρμογή του μέτρου, αναφέροντας αφενός πως πρέπει να στηριχτεί, χωρίς να παραλείπει και μια σειρά από προβληματικές καταστάσεις που μένει να διευθετηθούν. «Είναι ένα πολύ καλό μέτρο η πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτή τη φάση.», ισχυρίζεται. «Εύχομαι να γίνει και μια ευρεία μελέτη από τον Δήμο Μυτιλήνης, ώστε κάθε χρόνο να διευρύνεται η πεζοδρόμηση εντός της περιοχής», ζητώντας για ακόμα μία φορά την τοποθέτηση της κατάλληλης σηματοδότησης από τη δημοτική αρχή, προκειμένου να γνωρίζουν και οι πολίτες πού ξεκινάει τι.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ασπίδα» αναφέρθηκε και στο τσουχτερό πρόστιμο που επιβλήθηκε σε κατάστημα της Προκυμαίας για αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές, χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερα δυσάρεστο το γεγονός» και επισημαίνοντας πως «είναι επιτέλους καιρός να υπάρξει μια μελέτη για συγκεκριμένες περιοχές, προκειμένου να καθοριστεί ένα πλαίσιο, ώστε να κατασκευαστεί κάτι ομοιόμορφο που θα εξυπηρετεί όλες τις πλευρές».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ