× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να σταματήσει το μαρτύριο της σταγόνας με τον ΦΠΑ»

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς τοποθετήθηκε για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών, τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία και τα άμεσα σχέδια της διοίκησής του

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 17/6/2020

«Να σταματήσει το μαρτύριο της σταγόνας με τον ΦΠΑ»

«Η περίοδος που διανύσαμε ήταν δύσκολη για όλους, πολύ περισσότερο για τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες των νησιών μας» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, προσκεκλημένος της εκπομπής «99 Και Σήμερα» Στο Νησί 99FM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο κρίσιμο επόμενο χρονικό διάστημα, δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα ανακάμψει η αγορά και θα επιστρέψει η κανονικότητα στην οικονομική ζωή», σημειώνοντας ωστόσο πως «αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες για να συμβεί αυτό, ειδικά σε κλάδους όπως η εστίαση ή ο τουρισμός και θα χρειαστεί η βοήθεια όλων μας, ως καταναλωτές και ως πελάτες, ώστε να στηρίξουμε την τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα, να κάνουμε διακοπές στο νησί και να ενισχύσουμε έτσι την οικονομία, γιατί αυτό θα γυρίσει πολλαπλασιαστικά σε εμάς».

Ο κ. Μυρσινιάς εξέφρασε την άποψη, την οποία σπάζονται πολλοί, πως «τα απόνερα της πανδημίας θα έρθουν μετά τους καλοκαιρινούς μήνες», προτρέποντας ουσιαστικά όλους μας «να βάλουμε τα δυνατά μας, ώστε οι συνέπειες να μην είναι τόσο έντονες».

«Έχει να κάνει με τις ζωές μας, επομένως πρέπει να λειτουργούμε αισιόδοξα», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Να μην κλείσουν επιχειρήσεις»

Ως προς τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας και μια σταθερή πηγή εσόδων και για την οικονομία του νησιού, ο κ. Μυρσινιάς ήταν ξεκάθαρος πως «πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι το πώς θα σώσουμε την παρτίδα φέτος», διευκρινίζοντας πως «αποτελεί προτεραιότητα να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις, ώστε την επόμενη σεζόν να έχουμε τις βάσεις για να στηρίξουμε την επάνοδο του τουρισμού».

Δεδομένων των δυσκολιών που παρουσιάζονται κατά τη φετινή περίοδο, ως προς την υποδοχή ταξιδιωτών από το εξωτερικό, ο κ. Μυρσινιάς παραδέχθηκε πως «ο εσωτερικός τουρισμός είναι μονόδρομος, ειδικά για τη Λέσβο», καλώντας τους φορείς «να φροντίσουν ώστε να σχεδιαστεί ένα τουριστικό προϊόν, που να είναι ποιοτικό και με μεγάλη προστιθέμενη αξία, ένα προϊόν ανθεκτικό σε εξωγενείς παράγοντες, που θα μείνει ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας την τουριστική καμπάνια για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που σχεδίασε η Περιφέρεια, πρόσθεσε: «Είναι θετική ως κίνηση και γι' αυτό τη στηρίζουμε ως Επιμελητήριο Λέσβου. Είμαστε πανταχού παρόντες για το τοπικό καλό. Η καμπάνια στοχεύει στον εσωτερικό τουρισμό, το προβάλλουμε κι εμείς όσο μπορούμε και πιστεύω ότι θα λειτουργήσει».

«Να σταματήσει το μαρτύριο της σταγόνας»

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου να αναφέρει πως «δεν θα έπρεπε να συνδέονται με την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση», υπενθυμίζοντας πως «ήταν ένα μέτρο στήριξης προς τις νησιωτικές οικονομίες, λόγω του αυξημένου κόστους ζωής, στηρίζοντας έτσι και τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συμπλήρωσε μάλιστα, δεδομένου ότι οδεύουμε προς τη λήξη ισχύος της παράτασης του μέτρου στις 30 Ιουνίου, ότι «οδεύουμε προς μία ακόμα παράταση», αλλά όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πρέπει επιτέλους να σταματήσει το μαρτύριο της σταγόνας και η κυβέρνηση να θεσμοεθετήσει εκ νέου το μέτρο, σε μόνιμη βάση και μάλιστα για όλα τα νησιά».

Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου

Τέλος, ο κ. Μυρσινιάς αναφέρθηκε και στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητήριου Λέσβου, επισημαίνοντας «θα δώσει αρκετά χρόνια ζωής σε αυτό, μειώνοντας και τα λειτουργικά του έξοδα». Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε θερμοϋγρομόνωση του δώματος, θερμοπρόσοψη στους τοίχους εξωτερικά, αλλαγή κουφωμάτων με τζάμια νέου τύπου που δεν απορροφούν θερμότητα, ενώ τοποθετήθηκε νέο σύστημα ψύξης - θέρμανσης, καθώς και φωτισμού νέου τύπου με λάμπες led.

Αναφερόμενος στα άμεσα σχέδια της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου, ο κ. Μυρσινιάς αποκάλυψε ότι «προσεχώς θα προχωρήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό μέρους των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα γίνει επίσης η απαραίτητη αναβάθμιση του συνεδριακού χώρου, ενώ παρότι υπήρξε μια καθυστέρηση, θα μπει σε φάση υλοποίησης και το έργο της δημιουργίας θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων, δίνοντας μια νέα διέξοδο επιχειρηματική στους νέους του τόπου μας.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι