× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πανελλαδικές: Πτωτική τάση στο 1ο πεδίο

Από την έως τώρα διόρθωση των γραπτών στα τρία πρώτα μαθήματα, οι υποψήφιοι δυσκολεύτηκαν περισσότερο στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/6/2020

Πανελλαδικές: Πτωτική τάση στο 1ο πεδίο

Με πτωτικό πρόσημο ως προς τις βαθμολογικές επιδόσεις ολοκληρώθηκαν χθες οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν μία θέση στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών. Για τους υπολοίπους υποψηφίους οι εξετάσεις στα τέσσερα βασικά μαθήματα θα ολοκληρωθούν αύριο, και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις για όσους έχουν επιλέξει ειδικά μαθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, χθες οι υποψήφιοι ανθρωπιστικών σπουδών εξετάστηκαν στην Ιστορία.

Σύμφωνα με την ομάδα καθηγητών του φροντιστηρίου «Μεθοδικό», για την πολυπληθέστερη ομάδα υποψηφίων «τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Τα ερωτήματα ανάπτυξης ήταν εκτενή και ευνοούσαν τους μαθητές που έχουν καλή γνώση του σχολικού βιβλίου. Υπήρχε αναφορά στη νέα ύλη σε αρκετά ερωτήματα. Οι ερωτήσεις κρίσεως της Δεύτερης Ομάδας που βασίζονται στις πηγές είχαν σαφή ερωτήματα και η σύνδεσή τους με τα κείμενα είναι ξεκάθαρη. Τα θέματα δεν αναμένεται να δυσκολέψουν ιδιαίτερα τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους».

Βαθμολόγηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ετσι, ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου, στο οποίο εντάσσονται οι νομικές, οι φιλολογίες κ.λπ. Με βάση τις πληροφορίες από την έως τώρα διόρθωση των γραπτών στα τρία πρώτα μαθήματα, οι υποψήφιοι δυσκολεύτηκαν περισσότερο στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Ετσι, σε αυτό θα μειωθούν τα άριστα γραπτά και οι βαθμολογίες θα «συνωστισθούν» στις μεσαίες βαθμολογικές κλίμακες. Από την άλλη, δεν αναμένεται να μειωθούν τα γραπτά κάτω από τη βάση, αφού το 10 ήταν εύκολο και με δεδομένο ότι η βαρύτητα της Εκθεσης ψαλιδίστηκε στις 30 μονάδες (με άριστα το 100) από 40 μονάδες έως πέρυσι.

Στα Αρχαία τα θέματα αξιολογήθηκαν ως ίδιας δυσκολίας συγκριτικά με πέρυσι, με συνέπεια να μην αναμένονται σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με το 2019 στην κατανομή των γραπτών ανά βαθμολογική κλίμακα.

Νέο μάθημα για φέτος ήταν η Κοινωνιολογία, η οποία αντικατέστησε τα Λατινικά. Ομως, τα θέματά της κρίθηκαν εύκολα και εκτιμάται ότι οι βαθμολογικές επιδόσεις θα έχουν την ίδια συμπεριφορά όπως στα Λατινικά, που ήταν παραδοσιακά το ευκολότερο εξεταζόμενο μάθημα του επιστημονικού πεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες, επίσης, οι υποψήφιοι των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάστηκαν στο μάθημα της Πληροφορικής.

Σύμφωνα με την ομάδα του φροντιστηρίου «Μεθοδικό», «τα θέματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια, και μέτριας δυσκολίας εκτός από κάποια σημεία στα οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Τα θέματα Α και Β ήταν λίγο πιο δύσκολα από τα περυσινά, το θέμα Γ παρουσίαζε αυξημένη δυσκολία, ενώ το Δ κινήθηκε σε παρόμοια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειαζόταν το ερώτημα Γ2 ώστε να αποφευχθεί τυχόν λάθος. Γενικά, οι μαθητές που είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα σε όλη την ύλη δεν εκτιμάται ότι αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα».

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα βασικά μαθήματα θα ολοκληρωθούν αύριο με την Οικονομία και τη Χημεία.

Τέλος, χθες ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα εξεταστικά κέντρα (ο κατάλογος στην ιστοσελίδα του υπουργείου) για τη «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και τη «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» στα οποία πρέπει να εξεταστούν όσοι υποψήφιοι θέλουν να εισαχθούν σε τμήματα Μουσικών Σπουδών.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση