× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Κόσμος του Ούζου» ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό

Το μουσείο του Ούζου Πλωμαρίου «Ο Κόσμος του Ούζου», περιμένει και πάλι τους επισκέπτες του από τις 6 Ιουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/7/2020

«Ο Κόσμος του Ούζου» ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό

Στο Πλωμάρι, βρίσκεται το αποστακτήριο και το Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου» όπου παράγεται από το 1894 το αγαπημένο Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου. Στο παραδοσιακό αποστακτήριο, ακολουθείται πιστά εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα η συνταγή που εμπνεύστηκε ο Ισίδωρος Αρβανίτης, καθώς και η ιεροτελεστία της διπλής απόσταξης του ούζου, η οποία γίνεται καρτερικά μέσα σε 18 χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, δίνοντας το φίνο αποτέλεσμα του γλυκόπιοτου και ισορροπημένου Ούζου Πλωμαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, έχοντας φροντίσει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφαλούς ξενάγησης των επισκεπτών, ανακοινώνει την επαναλειτουργία του μουσείου από τις 6 Ιουλίου, το οποίο είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι τους επισκέπτες του με ελεύθερη για όλους είσοδο.

Οι επισκέπτες στον «Κόσμο του Ούζου», έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ένα ταξίδι στην παράδοση, με συνοδοιπόρο αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα κατά τη διάρκεια της απόσταξης όπως παλιοί άμβυκες, δοχεία συλλογής αποστάγματος, ταπωτικά, και μηχανήματα επικόλλησης.

Στον όμορφο αυτό χώρο, μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγική διαδικασία από τον χώρο της απόσταξης μέχρι και την εμφιάλωσή του. Μπορούν, επίσης, να γνωρίσουν από κοντά τα συστατικά, τα βότανα και τους καρπούς όπως τον γλυκάνισο, να γευτούν το εκλεκτό, από 100% διπλή απόσταξη «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου» και να μάθουν τον σωστό τρόπο σερβιρίσματος (πρώτα το νερό, ύστερα ο πάγος). Επιπλέον, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την ιστορία του Ούζου και θα ακολουθήσουν βήμα-βήμα τα χνάρια του Ισίδωρου Αρβανίτη στην προσπάθειά του να δημιουργήσει την τέλεια ισορροπία που αναζητούσε.

Για όποιον αποφασίσει να επισκεφτεί το πανέμορφο νησί της Λέσβου, αξίζει να πραγματοποιήσει και μια περιήγηση στον «Κόσμο του Ούζου». Εκεί τον προσμένει μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις καθώς θα βιώσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο με γεύσεις, αρώματα, υφές και αγνά υλικά της γης της Λέσβου. Μια ξεχωριστή εμπειρία σας περιμένει, ζήστε τη!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Περιοδεία στην αγορά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών επανήλθε ο Μουτζούρης

Παρακολούθησε και χαιρέτησε στην ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

300 παιδιά και 68 εκπαιδευτικοί τονώνουν τον μαθητικό τουρισμό της Λέσβου

Στο πλαίσιο στήριξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο τουρισμός ευεξίας, μοναδική ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης για τη Λέσβο

Σημαντικές ανακοινώσεις και συμπεράσματα για τις δυνατότητες ανάπτυξης του θερμαλισμού στο νησί μας, βγήκαν μέσα από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ξενοδοχείο Mythical Coast
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αισχροκέρδεια σε βάρος κτηνοτρόφων και καταναλωτών

Μείωση τιμών και καθυστερήσεις πληρωμών αντιμετωπίζουν κτηνοτρόφοι της Λέσβου. Στα ύψη η τιμή της φέτας παρά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για αυστηρούς ελέγχους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεγαλύτερη στήριξη στην νησιωτική αγροτική παραγωγή

Ο Στρατής Νικολάου παρουσίασε τις θέσεις της Νέας Αριστεράς για την αναθεώρηση της ΚΑΠ στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ 99 fm «Στο Νησί» και την εκπομπή «Το τεφτέρι του μανάβη»
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ