× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Χουντικής έμπνευσης η άδεια για τις διαδηλώσεις»

Εφ’ όλης της ύλης στο «Ν» ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Ζαφειρίου για την κινητοποίηση της Πέμπτης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 6/7/2020

«Χουντικής έμπνευσης η άδεια για τις διαδηλώσεις»

Σειρά αντιλαϊκών- αιματηρών μέτρων εκτιμά το Εργατικό Κέντρο Λέσβου ότι ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση, και γι’ αυτό τον λόγο, επισημαίνει γίνεται προσπάθεια να περάσει το νομοσχέδιο «χουντικής έμπνευσης» που «θέλει να βάλει την αγωνιστική διάθεση του κόσμου και τις διαδηλώσεις στο γύψο». Σε σχέση με το επικείμενο νομοσχέδιο, την κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, αλλά και εφ’ όλης της ύλης μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» ο αντιπρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Γιάννης Ζαφειρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Χτυπάει αγροτικούς συλλόγους, υγειονομικούς, μαθητές, όχι μόνο το εργατικό κέντρο» το νομοσχέδιο που προβλέπει οι διαδηλωτές να ζητούν άδεια, και αν γίνει δεκτή να διαδηλώνουν. Ο κ. Ζαφειρίου εξήγησε ότι αν για παράδειγμα στην περίπτωση της Καράβας του περασμένου Φεβρουαρίου, «ζητούσαμε άδεια από την Αστυνομία για να διαδηλώσουμε κατά των ΜΑΤ, υπήρχε περίπτωση να μας τη δώσουν;». Σημείωσε δε ότι το νομοσχέδιο αυτό, βάλλει ευθέως κατά του συνδικαλισμού και ότι ακόμα και αν περάσει, δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη.

Έβαλε δε στη συζήτηση και τους καταστηματάρχες που για παράδειγμα αντιδρούν στην αύξηση του ΦΠΑ και τις δικές τους κινητοποιήσεις που βάλλονται.

Στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας στην Κομνηνάκη 43, το Εργατικό Κέντρο έχει καλέσει όλους τους φορείς, ώστε με επιτυχία να γίνει η κινητοποίηση της Πέμπτης, όπως έχει αποφασιστεί να γίνουν συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης ο κ. Ζαφειρίου αναφέρθηκε στη θερινή σεζόν και τον κίνδυνο που θα έχουν πολλοί εργαζόμενοι στην εστίαση και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς θα πρέπει να δουλέψουν λιγότεροι, αλλά κυρίως ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μπορέσουν να έχουν το επίδομα ανεργίας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη