× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παραδοσιακή Τραχανόπιτα

Μια συνταγή από τον Γρηγόρη Στυλιανού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/1/2024

Παραδοσιακή Τραχανόπιτα

Mε χειροποίητο ή αγοραστό φύλλο της επιλογής μας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Eμείς, επιλέγουμε χειροποίητο.

Υλικά

5 ποτήρια νερό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3 φλυτζάνια (τσαγιέρα) τραχανά

1 ποτήρι (νερού) φρέσκο γάλα

3 αυγά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3 κουταλιές (σαλάτας) ελαιόλαδο

1 φλυτζάνι (τσαγιέρα) φέτα σε τρίμμα

Λίγο Αλάτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγη φρυγανιά σε τρίμμα

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι, την ώρα που βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά τον τραχανά και τον ανακατεύουμε διαρκώς.

Ρίχνουμε το γάλα.

Μόλις βράσει ο τραχανάς τον βγάζουμε απο την φωτιά

Τον αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ακολούθως προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το ελαιόλαδο, τη φέτα.

Κάνουμε ένα πολύ καλό ανακάτεμα των υλικών.

Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε και λιγοστή φρυγανιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι η πίτα μας να πάρει χρώμα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στη γιορτή της κούνιας στο Ακράσι...

Λουλούδια, χορός και ψησταριές στο αγαπητό έθιμο
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Γονεϊκό στρες, άγονα επιδόματα

Η κρατική στήριξη στις οικογένειες δεν καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης γονεϊκότητας σε χρόνο και χρήμα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οχι smartphone κάτω των 13 ετών, όχι social media κάτω των 18

Η έκθεση σε οθόνες επηρεάζει αρνητικά «την όραση, τον μεταβολισμό και τη συγκέντρωση» των παιδιών, ενώ οι αλγόριθμοι προκαλούν «εθισμούς» στους ανήλικους χρήστες
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι γευσιγνωσίες κρασιού στο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Θα βιώσετε μια διαδραστική γευστική δοκιμή 5 τυπικών κρασιών από την αγαπημένη συλλογή του οινοποιείου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ