× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή των κεραμιστών

Άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 18 Ιουλίου η 24η Έκθεση Κεραμικής στο Μανταμάδο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/7/2020

Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή των κεραμιστών

Άνοιξε τις πύλες της η 24η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής στο Πολύκεντρο του Μανταμάδου, το Σάββατο 18 Ιουλίου με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών. Η Έκθεση διοργανώνεται από τη Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου, τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τον Σύνδεσμο Πολιτισμού – Αθλητισμού Τουρισμού νήσου Λέσβου και θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγούστου 2020 ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Η μεγάλη αυτή γιορτή των κεραμιστών, με την πανελλήνια αλλά και διακρατική αναγνώριση, αποτελεί σταυροδρόμι συνάντησης των κεραμιστών όχι μόνο από το νησί μας αλλά και από Λήμνο, Σάμο, Χίο, Κρήτη, Αττική, Πάτρα και Στυλίδα. Επίσης, υπάρχει και μία συμμετοχή από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Γαλλία, ωστόσο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, φέτος δεν θα υπάρξει συμμετοχή κεραμιστών από την Τουρκία.
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη η πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού – Αθλητισμού –Τουρισμού νήσου Λέσβου, Βάσω Χοχλάκα, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας όλων των εμπλεκόμενων ως προς την πραγματοποίηση της φετινής Παλλεσβιακής έκθεσης κεραμικής στον Μανταμάδο. Υποστήριξε, δε, πως «στηρίζουμε ένα θεσμό που διαχρονικά έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κεραμιστών της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποτελώντας πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, που συρρέουν κάθε χρόνο στο Πολύκεντρο Μανταμάδου. Η κεραμική τέχνη αποτελεί μέρος της ταυτότητας του τόπου μας και χρέος μας είναι η προστασία της λαϊκής παράδοσης και η ανάδειξή της», κατέληξε.

Ακόμα στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς, η βουλεύτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, ο επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση» στο Δήμο Μυτιλήνης και πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου Κώστας Αστυρακάκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκκλησίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ