× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προεδρική επίσκεψη με έντονους συμβολισμούς

Από το «θρόνο» στο κέντρο του Ναού ως τα μηνύματα στις απέναντι ακτές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/8/2020

Προεδρική επίσκεψη με έντονους συμβολισμούς

Στη Λέσβο από νωρίς σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τον εορτασμό της Παναγιάς στην ορεινή Αγιάσο αλλά και για ολιγοήμερες διακοπές, σε ένα ταξίδι με έντονο συμβολισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Πρόεδρος αρνήθηκε να καθίσει κατά την παράδοση σε θρόνο στο μέσον του ναού επιμένοντας να σταθεί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του τόπου, τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο. Συνεχώς φορούσε τη μάσκα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την οποία κατέβασε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στην υποδοχή της και όταν προσκύνησε την αρχαία εικόνα της παναγίας στο Ναό. Ας σημειωθεί ακόμα ότι η κ. Πρόεδρος δεν ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως κάτι που επίσης συμβαίνει πάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό και το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο στον περιβάλλοντα χώρο του Ναού ενώ στο Συνοδικό αντάλλαξε ευχές με τον οικοδεσπότη Μητροπολίτη Μυτιλήνης από τον οποίο δέχθηκε δώρα μια ξυλόγλυπτη εικόνα της Παναγίας αντίγραφο της εικόνας που φυλάσσεται στο Ναό και βιβλία. Επίσης ένα ξυλόγλυπτο πίνακα εμπνευσμένο από πίνακα του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ δέχθηκε από τον Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη. Ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «δοκιμαζόμενο λαό της Λέσβου εξαιτίας ιδιαίτερα του μεταναστευτικού ζητήματος». Δώρα η κ. Πρόεδρος δέχθηκε και από την Πρόεδρο της Κοινότητας Αγιάσου Διαμάντω Ρουγκέλη.

Ακολούθησε η δήλωση της κ. Σακελλαροπούλου με την ιδιαίτερη αναφορά «στην απειλή και αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την τουρκική ηγεσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πεζή η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Αναγνωστήριο απ’ όπου και αναχώρησε για την πόλη της Μυτιλήνης. Στο εστιατόριο της Μαρίνας ο Δήμος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της Προέδρου ενώ ο Δήμαρχος προσέφερε στην Πρόεδρο ένα αντίγραφο έργου του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά το γεύμα η Πρόεδρος αναχώρησε για το Μόλυβο όπου και θα παραμείνει για λίγες μέρες. Μεθαύριο Δευτέρα η κ. Σακελλαροπούλου θα αναγορευθεί σε επίτιμη δημότη του Δήμου δυτικής Λέσβου σε τελετή στο χώρο του μουσείου ελαιουργίας του Πολιτιστικού ιδρύματος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή