× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία, τη ζωή των εργαζομένων»

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/8/2020

«Βάζουν σε κίνδυνο την υγεία, τη ζωή των εργαζομένων»

Την λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στη Λέσβο ζητά με ανακοίνωση της η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικού Κέντρου επιρρίπτοντας παράλληρά ευθύνες στην Κυβέρνηση για την πολιτική που εφαρμόζει «έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου έχει ως εξής:

«Η τακτική της Κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα δεν μπορεί να αποκρύψει τις βαριές ευθύνες της πολιτικής που ακολουθεί αλλά ούτε και να «κουκουλώσει» ότι στο όνομα της προστασίας της κερδοφορίας, έχουν δώσει τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας δεν εφαρμόζουν το παραμικρό μέτρο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τα όποια μέτρα παίρνει η Κυβέρνηση και ανακοινώνονται καθημερινά είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση με περίσσιο θράσος ρίχνει την ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων στη νεολαία αναμασώντας και την πάγια τακτική της περί ατομικής ευθύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε παρόμοια κατεύθυνση βέβαια κινούνται και οι δηλώσεις ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι εγχώρια, την στιγμή που στα αεροδρόμια πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι μόλις στο 10% των εισερχομένων.

Έπαιξαν την υγεία του λαού κορώνα - γράμματα θέλοντας έτσι να εξασφαλίσουν και τις απαιτήσεις των μεγάλων τουριστικών ομίλων. Ενδεικτικό αυτής της κατάστασης είναι και η απόκρυψη των κρουσμάτων και στο νησί μας αφού με τα επίσημα στοιχεία παρουσιάζονταν 1-2 κρούσματα την ημέρα αντί του πραγματικού αριθμού κρουσμάτων.

Εντείνουμε τον αγώνα μας για την ζωή και την Υγεία του λαού και απαιτούμε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Να δοθεί άμεσα από τις αρμόδιες κρατικές αρχές ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων στη Λέσβο.

• Δωρεάν Παροχή Μέσων Προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

• Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς, καθώς και στο ΚΥΤ της Μόριας και στον Καρά Τεπέ, με επιβάρυνση της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο κάλυψη από το κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

• Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ώστε να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.

• Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη ανηλίκου στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Τραυμάτισε με σιδερογροθιά έναν 23χρονο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας

Στην εκπομπή ΠΕΚ-τες με τον Γιάννη Ζαφειρίου, παραχώρησαν συνέντευξη η Ζήνα Κακναβάτου γενική ιατρός-Διευθύντρια του ΕΣΥ και η Γιάννα Χωριανοπούλου αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στη Μυτιλήνη

Διήμερο επιστημονικό συνέδριο στις 28 και 29 Ιουνίου 2024
ΥΓΕΙΑ

Έρχονται εκλογές στο σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο πρώην πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της Νέας Ενωτικής Κίνησης
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ερευνητικές δράσεις, νέες τεχνολογίες και μουσεία»

Εκδήλωση στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Διαχρονικός αγώνας για τους Αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με αφορμή την επέτειο λήξης του 2ου Παγκοσμίου πολέμου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στα χωριά της Γέρας

Μια αξιόλογη δράση διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, το Μουσείο φυσικής ιστορίας, το Μουσείο Βρανά και ο Παγγεραγωγικός Σύλλογος
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και λοιπών ταμείων

Από 15 έως τις 19 Μαίου σε Μυτιλήνη και χωριά της Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Νέος εξοπλισμός στο μικροβιολογικό του Βοστάνειου

Το νοσοκομείο της Μυτιλήνης απέκτησε νέο πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα το επιτρέπει ταυτόχρονα έλεγχο για βακτήρια, ιούς, ζυμομύκητες και παράσιτα