× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με κόπους ετών, στην πρώτη σχολή προτίμησής τους!

Εμμανουέλα Αμπουλού, Νίκος Λύτρας, Μαρίνη Κουταλέλλη, Στρατής Κιτζός, Παναγιώτης Κάσσος, Ευτύχης Ζαρούλης και Παναγιώτης Μπατζάκης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 29/8/2020

Με κόπους ετών, στην πρώτη σχολή προτίμησής τους!

Χρειάστηκαν κόποι πολλών ετών ώστε την ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων να χαμογελούν. Κι άλλοι επιτυχόντες, και επιτυχούσες με υψηλή βαθμολογία μίλησαν στο «Ν» για τις σχολές που πέρασαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με 18.300 μόρια από το 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης η Εμμανουέλα Αμπουλού από την τομέα Οικονομίας έγραψε 20 στην Πληροφορική και στοχεύει στο Τμήμα Διοικητικής Τεχνολογίας και Επιστήμης στην Αθήνα και πέρασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Τμήμα Οικονομίας και Τεχνολογίας. Περιέγραψε στο «Ν» τα σκαμπανεβάσματά της: «Το 2019 ήταν εντάξει, αλλά το 2020 με τον κορονοϊό ήταν όλα πολύ δύσκολα. Στερήθηκα βόλτες, παρέα με φίλους, τα μπάνια του Μαΐου. Ήρθα πιο κοντά με την οικογένειά μου. Με στήριξαν οι συγγενείς, οι καθηγητές οι φίλοι μου, αλλά θυσίασε το βόλλευ και τον στίβο για να τα καταφέρω».

10ος στη Σχολή Ικάρων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτος στον τομέα Θετικών σπουδών του 4ου ΓΕΛ ο Νίκος Λύτρας με 18.125 μόρια, που έγραψε 19,8 στα Μαθηματικά, πέρασε 10ος στη Σχολή Ικάρων της Γενικής Σειράς και πρώτος από τους τρίτεκνους. Αριστούχος ήδη από το Γυμνάσιο, θυσίασε τον ελεύθερο χρόνο του, αλλά κράτησε τον στίβο, ώστε να κρατήσει τη φυσική του κατάσταση που χρειάζεται για τις στρατιωτικές σχολές και ειδικά τη σχολή Ικάρων που στοχεύει. Διάβαζε από τις 2 έως τις 11 το βράδυ και το ηθικό του ανέβαζε η οικογένειά του, το σχολείο και η παρέα του. «Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει!» μας είπε χαρούμενος μόλις βγήκαν οι βάσεις!

Πρώτη στον Τομέα Υγείας του 4ου ΓΕΛ η Μαρίνη Κουταλέλλη με 17.225 μόρια πέρασε στην Ιατρική Ιωαννίνων!  «Στερήθηκα περισσότερα από την καραντίνα, παρά από το διάβασμα είχε πει στο «Ν» με παράπονο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με 18.450 μόρια από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης και την Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής ο Στρατής Κιτζός πέρασε στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Έγραψε 19,8 στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, κάτι που πιστεύει ότι τον «απογείωσε» ως βαθμολογία σε σχέση με υπόλοιπους υποψηφίους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Παναγιώτης Κάσσος με 17.400 μόρια είναι ο πρώτος σε βαθμολογία στο Γενικό Λύκειο Ιππείου από τον τομέα Οικονομικών, έγραψε 19 στη Βιολογία και πέρασε στην Οδοντιατρική Αθήνας. Δυσκολεύτηκε στη Χημεία, ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ πιεστική χρονιά.

Με 17.025 μόρια ο Ευτύχης Ζαρούλης που έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις για δεύτερη χρονιά πέρασε στη Σχολή Λιμενοφυλάκων, την πρώτη του επιλογή με 8η σειρά επιτυχίας και δήλωσε στο «Ν»: «Οι κόποι μου βγήκαν σε καλό». Μάλιστα έγραψε από 20 στην Πληροφορική και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Ο Παναγιώτης Μπατζάκης από τον Πολιχνίτο έδωσε πανελλήνιες για πρώτη φορά το 2019 με στόχο την ιατρική, στρατιωτική ή πολιτική. «Δεν κατάφερα να συγκεντρώσω τα απαραίτητα μόρια και τελικά πέρασα στο τμήμα βιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών. Η βιολογία όμως δεν ήτανε αυτό ακριβώς που επιθυμούσα διακαώς και έτσι πήρα την απόφαση να συμμετάσχω για δεύτερη φορά στη διαδικασία των εξετάσεων» λέει στο «Ν» εξηγώντας πόσο δύσκολο αντικειμενικά ήταν να εξισορροπήσει το διάβασμα μεταξύ της σχολής και των πανελληνίων αλλά τελικά όλα έληξαν αισίως!

Μπήκε πρώτο πρώτος στην ειδική κατηγορία οικογενειών με 3 παιδιά στη σχολή ΣΣΑΣ-Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ