× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ερ.Χιωτέλλη «Δεν παίζουμε με τα χωριά μας!»

Παρέμβαση της υποψήφιας δημάρχου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/3/2019

Ερ.Χιωτέλλη «Δεν παίζουμε με τα χωριά μας!»

Με σημερινή της ανακοίνωση η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης Εριφύλη Χιωτέλλη καταφέρεται εναντίον των άλλων διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου καθώς «όχι μόνο δεν ψήφισαν τις μεταρρυθμίσεις του Κλεισθένη, όχι μόνο δεν ψήφισαν τη διάσπαση του Δήμου, αλλά τώρα, στην αγωνία τους να προσεταιριστούν ψήφους, επιδίδονται σε προσπάθειες «στησίματος κοινοτικών ψηφοδελτίων» με μόνο στόχο να ενισχύσουν τα δημοτικά τους ψηφοδέλτια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων η κ.Χιωτέλλη στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι δεν τους ενδιαφέρει, ούτε να πετύχει ο νέος Δήμος, ούτε να σταθούν τα χωριά στα πόδια τους. «Δεν σέβονται την αυτονομία των χωριών και τις νέες ανάγκες τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να προσεταιριστούν, «οικογένειες και σόγια» και «ψηφοσυλλέκτες».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασης της η κ.Χιωτέλλη θεωρεί πως ένας από τους βασικούς παράγοντες για την επιτυχία του εγχειρήματος της διάσπασης του Δήμου Λέσβου, όχι μόνο στο πρώτο κρίσιμο διάστημα όταν οι δύο νέοι Δήμοι θα βρίσκονται στην φάση της συγκρότησής τους, αλλά και στην συνέχεια είναι η αποτελεσματική λειτουργία των τοπικών συμβουλίων και των τοπικών κοινοτήτων.

«Είναι επίσης απολύτως κατανοητό σε εμάς ότι η αποτελεσματική λειτουργία των τοπικών κοινοτήτων, δεν θα είναι μόνο προς όφελος της καλής λειτουργίας του νέου Δήμου Μυτιλήνης. Θα είναι κυρίως προς όφελος των κατοίκων των χωριών μας και των μεγάλων κοινοτήτων» υπογραμμίζει η κ.Χιωτέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα για τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη η υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης θεωρεί ότι μια από τις μεγάλες τομές αυτής είναι και η αναζωογόνηση των χωριών καθώς τα κοινοτικά συμβούλια, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δεν θα έχουν καμία σύνδεση με το δημοτικό ψηφοδέλτιο, οι συνδυασμοί στα χωριά δεν θα έχουν επικεφαλής, ενώ ο/η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου θα εκλέγεται με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του.

«Αυτό σημαίνει ότι για να είναι αποτελεσματικά τα κοινοτικά συμβούλια, εκτός από τους πόρους που θα έχουν στην διάθεση τους, χρειάζονται πρόγραμμα και αντίστοιχους ανθρώπους που θα το υπηρετήσουν.
Αυτός είναι και ο λόγος, που εμείς από την πρώτη στιγμή ενθαρρύνουμε τους φίλους μας στα χωριά, με πρωτοβουλίες που θα πάρουν, να διαμορφώσουν συλλογικά και δημοκρατικά, με την συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων συγχωριανούς τους, ένα πρόγραμμα για το χωριό τους. Στη βάση αυτού του προγράμματος να συγκροτήσουν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, με την συμμετοχή των πιο άξιων να το υπηρετήσουν. Εμείς σεβόμαστε την αυτονομία των χωριών και των κοινοτήτων», καταλήγει η ανακοίνωση της κ.Χιωτέλλη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για τον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Το τριήμερα Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή