× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΚΤΑΚΤΟ

200.000 ταχεία τεστ εξέτασης Covid προσγειώθηκαν στη Μυτιλήνη

«Προτεραιότητά μας η ασφάλεια κατοίκων και μεταναστών» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκης κατά την παραλαβή

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/9/2020

200.000 ταχεία τεστ εξέτασης Covid προσγειώθηκαν στη Μυτιλήνη

Παρελήφθησαν στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» 200.000 τεμάχια τεστ ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορονοϊού (Covid-19 Ag Rapid Test), από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οργανώθηκε αερογέφυρα με ειδική ναυλωμένη πτήση, η οποία μετά το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από αυτά τα 200.000 τεστ, ικανός αριθμός θα παραμείνει στη Λέσβο και τα υπόλοιπα μεταφέρονται στην Αθήνα και με βάση των εθνικό σχεδιασμό θα μεταφερθούν σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ευχαρίστησε τον Θανάση Μαρτίνο για την χορηγία ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και σημείωσε: «Πλέον η χώρα μας κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων χωρών διενέργειας τεστ ανά 100.000 κατοίκους στην Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω των ειδικών συνθηκών τα πρώτα τεστ ταχείας εξέτασης διατέθηκαν στα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο νησί της Λέσβου, καθώς και στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

«Το υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ και η ελληνική κυβέρνηση θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Νότης Μηταράκης

«Από τις πρώτες δύσκολες στιγμές προτεραιότητά μας αποτελεί η ασφάλεια των κατοίκων και των μεταναστών με την εκκένωση της δομής του ΚΥΤ Μόριας χωρίς θύματα, με την προστασία της περιμέτρου. Εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη παροχή ιατρικής βοήθειας, φαγητού και νερού. Τα νησιά μας σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος και δικαιούνται τον σεβασμό όλων μας, και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρέπει να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Κι εμείς ως χώρα θα συνεχίσουμε πρώτα με την φύλαξη των συνόρων μας και κυρίως με την αποσυμφόρηση των νησιών» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκης κατά την παραλαβή

 «Τα ταχέα αντιγόνα, που η πατρίδα μας είναι μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που τα προμηθεύεται, θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τόσο στην καθημερινή κλινική πράξη την περίοδο του χειμώνα, όσο και για τη διερεύνηση επιδημιών», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση