× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Να κάτσουμε στο τραπέζι, να συζητήσουμε»

Ανοιχτή πρόσκληση στο Στρατή Κύτελη για την επίλυση των προβλημάτων και των διαφορών των δύο δήμων, απηύθυνε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 31/10/2020

«Να κάτσουμε στο τραπέζι, να συζητήσουμε»

Ανοιχτή πρόσκληση στο Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, να υπάρξει συνάντηση το επόμενο διάστημα προκειμένου οι δύο δήμαρχοι να συζητήσουν τα προβλήματα και τις διαφορές που έχουν προκύψει μεταξύ τους, απηύθηνε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο «Ν» 99 FM και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανύπαρκτη επαφή 

Ο Ταξιάρχης Βέρρος με αφορμή το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στην ιστοσελίδα μας, που αναφερόταν στις σχέσεις των δύο δημάρχων και τα περιστατικά που προκάλεσαν αυτή την κατάσταση, παραδέχθηκε ότι οι σχέσεις μεταξύ τους είναι τεταμένες λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι απλά κακές  αλλά ανύπαρκτες.

«Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε ποιος φταίει για όλα αυτά, υπάρχει μερίδιο ευθύνης και στους δυο μας, το πρόβλημα όμως στο τέλος καταλήγει στους δημότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάναμε προσπάθειες αλλά...

Έχω εξουσιοδοτήσει πολλές φορές το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Άρη Ελευθερίου, προκειμένου να έρθει σε επαφή με το συνάδελφό του στη Μυτιλήνης, προκειμένου να καθίσουμε στο τραπέζι και να λύσουμε μια σειρά από θέματα που μας ταλαιπωρούν. Κάθε φορά που γίνεται αυτή η επαφή φαίνεται ότι υπάρχει καλή πρόθεση από την πλευρά της Μυτιλήνης να έρθουμε σε συνεννόηση ξαφνικά ένα αόρατο χέρι παρεμβαίνει και σταματά κάθε διαδικασία. Τελευταία υπάρχει ένα μπαράζ τοποθετήσεων από διάφορους φορείς και αυτοδιοικητικούς ότι το πρόβλημα στο νησί είναι η διάσπαση των δύο δήμων. Θεωρώ ότι οι καιροί είναι πονηροί και δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες συζητήσεις γι αυτό απευθύνω πρόσκληση στο Δήμαρχο Μυτιλήνης και στους συνεργάτες του, να καθίσουμε από Δευτέρα σε ένα τραπέζι και να λύσουμε όλα τα προβλήματα».

Διάφορα σημεία τριβής 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Τ. Βέρρος σημείωσε ότι οι δύο Δήμοι έχουν διαφορετικές απόψεις σε πολλά ζητήματα, όπως για παράδειγμα στο μεταναστευτικό, ωστόσο όπως είπε αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να συνεννοηθούν σε σημαντικά και απαραίτητα θέματα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη ΔΕΔΑΠΑΛ, η οποία ως γνωστόν αποτελεί σημαντικό σημείο τριβής για τους δύο δήμους ο Ταξιάρχης Βέρρος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Μυτιλήνη προωθεί διάφορα νομοθετήματα και ρυθμίσεις στη βουλή μέσα από τις οποίες αδικείται ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και αυτό σημείωσε έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά