× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο φόβος του λοκντάουν αυξάνει τη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης

Σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα κινείται η αγορά. Από 79 έως 85 λεπτά το λίτρο πωλείται το πετρέλαιο στα πρατήρια της Λέσβου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/11/2020

Ο φόβος του λοκντάουν αυξάνει τη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης

Ξεκίνησε δειλά δειλά η κινητικότητα στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης η οποία άνοιξε πριν από δύο εβδομάδες περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης στο νησί της Λέσβου, έχουν προχωρήσει σε προμήθεια πετρελαίου περίπου 42 πρατήρια τα οποία μπορούν να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές σε κατ’ οίκον παραγγελείες.

Κάτω από 80 λεπτά στην πόλη 

Η τιμή του προϊόντος φέτος κινείται σε χαμηλά επίπεδα, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα σε μεγάλο αριθμό πρατηρίων, κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης έχει πέσει κάτω από τα 80 λεπτά το λίτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η χαμηλότερη τιμή που καταγράφεται σήμερα είναι τα 79 λεπτά το λίτρο, σε τέσσερα πρατήρια κοντά στην πόλη ενώ λίγο ακριβότερα κοντά στο 79,90 λεπτά το λίτρο πωλείται το πετρέλαιο σε άλλα εννιά πρατήρια στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, σε Θερμή και Ευεργέτουλα.

Πιο ακριβό το πετρέλαιο στα χωριά 

Λίγο υψηλότερες τιμές παρατηρούνται στα χωριά του νησιού μας όπου οι τιμές ξεκινούν από 80 με 81 λεπτά το λίτρο και φτάνουν ακόμη και στα 85 λεπτά σε πρατήρια του Μανταμάδου, της Στύψης και της Γέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυξημένο ενδιαφέρον 

Σύμφωνα με πρατηριούχους της Μυτιλήνης, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των παραγγελιών και του καταναλωτικού ενδιαφέροντος, κυρίως από νοικοκυριά που διαμένουν σε μονοκατοικίες και φιλοξενούν ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Μάλιστα όπως αναφέρεται, ειδικά την τελευταία εβδομάδα, η έντονη φημολογία περί lock down και κλείσιμο καταστημάτων έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία και πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν να φουλάρουν τα ντεπόζιτά τους για να έχουν επάρκεια το δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπογραμμίζουν οι πρατηριούχοι,  ακόμη και σε περίπτωση καραντίνας όπως έγινε τον περασμένο Μάρτιο, τα πρατήρια καυσίμων θα παραμείνουν ανοιχτά και η προμήθεια πετρελαίου θα γίνεται κανονικά.

Η κίνηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης, συνήθως αυξάνεται  λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων με τα πρώτα κρύα και την πτώση της θερμοκρασίας.  Κορυφώνεται δε, μέσα στον Ιανουάριο – Φεβρουάριο ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού. Πέρυσι η κίνηση τους πρώτους μήνες ήταν μειωμένη εξαιτίας των υψηλών τιμών, αφού η τιμή του λίτρου ξεπερνούσε το ένα ευρώ αλλά και εξαιτίας των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλος αριθμός καταναλωτών ωστόσο έσπευσε να προμηθευτεί πετρέλαιο στο τέλος της σεζόν Απρίλιο – Μάιο  όταν η τιμή είχε κατρακυλήσει λόγω της καραντίνας στα 85 λεπτά το λίτρο.

Επίδομα θέρμανσης 

Εντωμεταξύ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης η  καταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνει το Δεκέμβριο και συνολικά αναμένεται να καταβληθούν 95 εκατ. ευρώ -ποσό αυξημένο κατά 10% σε σχέση με το αρχικά προϋπολογισμένο.

 Για την καταβολή του επιδόματος τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλλουν σε ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τιμολόγια αγοράς καυσίμων αξίας τουλάχιστον διπλάσιας του επιδόματος που δικαιούνται, με τις δαπάνες να μπορούν να πιστοποιηθούν έως τον Απρίλιο 2021.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Γεραγώτης που παράγει βιολογικές βρώσιμες ελιές

Συνέντευξη με έναν νέο αγρότη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανοιξιάτικη ευφορία στις τιμές του ελαιολάδου

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν σήμερα 7 του Μάη οι τιμές του ελαιολάδου στην Ισπανία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναρτήθηκα οι βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2023

Οι δικαιούχοι των αγροτικών επιδοτησεων μπορούν να πάρουν και να εκτυπώσουν τις βεβαιώσεις
ΑΓΡΟΤΕΣ

Γεωτεχνική Αιγαίου: Αξιόπιστος σύμβουλος ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών και εμπόρων ελαιολάδου

Στη Λέσβο λειτουργούν οχτώ καταστήματα της επιχείρησης και μάλιστα το τελευταίο που βρίσκεται στο περιοχή Φανάρι στο κέντρο της Μυτιλήνης, πραγματοποίησε πρόσφατα τα εγκαίνιά του
ΑΓΟΡΑ

Τι θα συμβεί στους επαγγελματίες που θα αμφισβητήσουν το ελάχιστο τεκμαρτό;

Αντιμέτωποι με αυστηρούς ελέγχους ακόμη και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών θα βρεθούν όσοι επαγγελματίες υποβάλλουν ψηφιακά αμφισβήτηση των στοιχείων της εφορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αυξήσεις στην τιμή του καφέ

Η μειωμένη διεθνής παραγωγή οδηγεί την κούρσα των ανατιμήσεων στην παγκόσμια αγορά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο Βόρειο Αιγαίο

Παρά την αύξηση επισκέψεων και ταξιδιωτικών εισπράξεων στα νησιά της Περιφέρειας καταγράφηκε ανησυχητική μείωση των διανυκτερεύσεων. Στην προτελευταία θέση το Βόρειο Αιγαίο μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα

Στο 35,1% έφθασε η πτώση της εγχώριας παραγωγή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα

Άλμα προς το μέλλον χαρακτηρίζει η διοίκηση του οργανισμού την αποτυχημένη πασχαλινή πληρωμή
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό της ΔΥΠΑ

Έως τέλος Ιουνίου οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις επιταγές τους