× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αστυνομικοί έλεγχοι στα σχολεία ή μήπως έγινε …παρεξήγηση;

Η άποψη του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Νίκου Περιβολάρη για το επίμαχο έγγραφο που εστάλη στα σχολεία

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/11/2020

«Αστυνομικοί έλεγχοι στα σχολεία ή μήπως έγινε …παρεξήγηση;

Τεράστια έκταση με δύο τουλάχιστον ανακοινώσεις Συλλόγων Εκπαιδευτικών έλαβε το ζήτημα της ενημέρωσης – προειδοποίησης της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου για διεξαγωγή ελέγχου χρήσης μάσκας στα σχολεία από την Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίμαχη ανακοίνωση εστάλη στα σχολεία τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο όπως όλα δείχνουν πίσω από την ιστορία αυτή κρύβεται μια τεράστια παρεξήγηση.

Το «Ν» μίλησε σήμερα με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Δυτικής Λέσβου Νίκο Περιβολάρη ο οποίος εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε κάτι που έγινε όπως είπε χωρίς κακές ή πονηρές προθέσεις.

Έγινε εκ παραδρομής 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλη η ιστορία ξεκίνησε όταν επικοινώνησα με το γραφείο της Επιτροπής και ζήτησα από υπάλληλο να στείλει στα σχολεία ένα έγγραφο στο οποίο να αναφέρονται αναλυτικά τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται, με αφορμή τους αυστηρούς ελέγχους που είχαν ξεκινήσει οι αστυνομικές αρχές στις πόλεις και τα χωριά μας. Εκ παραδρομής, ο υπάλληλος συμπεριέλαβε στο κείμενό του ότι θα γίνουν έλεγχοι της αστυνομίας στα σχολεία κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ισχύει.  Η αστυνομία δεν έχει καμία δικαιοδοσία ελέγχου σε αυτά, κάτι τέτοιο άλλωστε παραπέμπει σε εποχές που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Όταν αντιληφθήκαμε τι ακριβώς συνέβη λίγες ώρες αργότερα, προχωρήσαμε σε διορθωτικό κείμενο το οποίο απεστάλη σε όλα τα σχολεία και στο οποίο εξηγούσαμε τι συνέβη. Πρόκειται για ένα λάθος που έγινε χωρίς καμία απολύτως κακή πρόθεση γι’ αυτό άλλωστε δεν καταλογίζω ευθύνες πουθενά. Προσωπικά αγαπώ την εκπαίδευση και τα παιδιά και ο μόνος λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι επειδή θέλω να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον τόπο μας και στην προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, καταλήγει ο Νίκος Περιβολάρης.

Αφορμή για καταγγελία;

Για το ίδιο ζήτημα σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Δυτικής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο οποιοσδήποτε καλόπιστος αντιλαμβάνεται εύκολα ότι η αναφορά στους ελέγχους της Αστυνομίας για την τήρηση της μέτρων στην κοινωνία, δεν προειδοποιεί «για αστυνομοκρατία στα σχολεία».  «Αντιλαμβάνεται κανείς ακόμη ότι το  ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λέσβου μάλλον βρήκε αφορμή για να καταγγείλει τους πάντες και τα πάντα επάνω σε μία ατυχή στιγμή και σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία που αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας».    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

  

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τρόφιμα σε 1400 δικαιούχους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνησε η διανομή τους στον χώρο του ΚΤΕΟ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για τις περικοπές

Ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή Πρωτομαγιά στη Μυτιλήνη

Δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έδωσαν χαρά στα παιδιά της Κυψέλης

Επίσκεψη του Σμήνους Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο ΜΚΔΗΦ ΑΜΕΑ Κυψέλη