× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της Λέσβου

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη εξηγεί στο «Ν» τη διαδικασία μετά τον εντοπισμό Covid- Οι ευθύνες Κέντρου Υγείας, Πολιτικής Προστασίας και Διευθυντών Σχολείων

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 11/11/2020

Νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της Λέσβου

Νέο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης σε μαθητή της Στ’ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί νόσησε από συγγενικά του πρόσωπα. Επίσης σε τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test) εντοπίστηκαν θετικές στον ιό δύο εκπαιδευτικοί –ακόμα- στο Δημοτικό Σχολείο Μανταμάδου. Ας σημειωθεί ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες όλου του σχολείου του Μανταμάδου θα υποβληθούν την Παρασκευή σε μοριακό έλεγχο για κορονοϊό, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταφερθεί στην κοινότητα για την εξέτασή τους, ενώ σε μοριακό έλεγχο θα υποβληθεί και το τμήμα του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καίτη Στρατάκη εξήγησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» τη διαδικασία μετά τον εντοπισμό Covid, καθώς και τις ευθύνες που αναλογούν στο Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, την Πολιτική Προστασία και τους διευθυντές των σχολείων: Οι διευθυντές οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα τους γονείς, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και τα επιδημιολογικά στοιχεία αποφασίζουν την αναστολή του τμήματος ή του σχολείου, τα παιδιά μπαίνουν σε 14ήμερη καραντίνα και στη συνέχεια αναλαμβάνει η Πολιτική Προστασία και το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης για τον μοριακό έλεγχο των επαφών.

Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, σύγχυση επικρατεί στους γονείς δύο και περισσότερων παιδιών, όταν το ένα τους παιδί αποτελεί «επαφή», δηλαδή είναι μαθητής τάξης όπου εντοπίζεται κρούσμα για το αν θα πάνε τα άλλα παιδιά στο σχολείο. Η κ. Στρατάκη ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία οδηγία του ΕΟΔΥ σε σχέση με αυτές τις περιπτώσεις και η δική της θέση είναι οι γονείς να μη στέλνουν κανένα από τα υπόλοιπα παιδιά τους σχολείο, μέχρι να ιχνηλατηθούν οι πρώτες επαφές και βγει το αποτέλεσμα. Τόνισε ακόμα ότι «θα κρατήσουμε τα σχολεία όσο μπορούμε γιατί η τηλεκπαίδευση στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία γίνεται πολύ πιο δύσκολα από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια». Επίσης ανέφερε ότι κατά το μεγάλο κύμα της νόσου, ευτυχώς δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα κρούσματα σε νηπιαγωγεία. Ας σημειωθεί ότι στη Λήμνο, βρέθηκε σήμερα ένα θετικό κρούσμα σε δημοτικό Σχολείο της Μύρινας.

Στο μεταξύ, και σε σχέση με το ρεπορτάζ μας για το 3ο Δημοτικό Σχολείο, επικοινώνησε ο διευθυντής, Βασίλης Τριχώνας με το «Ν» εξηγώντας ότι μετά την απόφαση αναστολής του τμήματος από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, αναλαμβάνει στη συνέχεια η Πολιτική Προστασία. Σε σχέση όμως με το «μπάχαλο» που δημιουργήθηκε στο εν λόγω σχολείο και για να μην υπάρχουν από δω και στο εξής παρανοήσεις, η κ. Στρατάκη ανέφερε ότι σε συζήτηση με τον κ. Αλεξίου, υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε να ενημερώνεται και η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς πολλοί γονείς, όπως είναι φυσικό μετά τον μοριακό έλεγχο αναζητούν την ίδια για να πάρουν απαντήσεις για τα παιδιά τους.

Τέλος, επικοινωνήσαμε και με τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Χάλικα, Δέσποινα Μπίρη, όπου οι μαθητές υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο, και όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά. Από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου τόνισε ότι αμέσως μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα και αργά το βράδυ της ημέρας που έγινε γνωστό μίλησε με όλους τους γονείς των μαθητών, ώστε να μπουν τα παιδιά σε 14ήμερη καραντίνα.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας