× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Περίπατος μετ΄εμποδίων στη Σουράδα

Διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής για την τοποθέτηση κάδων πάνω στο νέο πεζόδρομο, οι οποίοι δυσκολεύουν την κίνηση πεζών και ατόμων με κινητικά προβλήματα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 12/11/2020

Περίπατος  μετ΄εμποδίων στη Σουράδα

Μετ’ εμποδίων γίνεται η κίνηση των πεζών και ιδιαίτερα των ατόμων με κινητικά προβλήματα ή των ατόμων που μεταφέρουν παιδιά σε καρότσι στην περιοχή της Σουράδας και συγκεκριμένα στο νέο πεζόδρομο με τα δίχρωμα πλακάκια που πρόσφατα ολοκληρώθηκε από το Δήμο Μυτιλήνης μέσω του Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το έργο κατά κοινή ομολογία, είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο και  παράλληλα δημιουργεί μία ασφαλή ζώνη διέλευσης πεζών στην άκρη του δρόμου, ενώ τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν προστατεύουν τους περιπατητές από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις στο σημείο αυτό αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Κάδοι και κολώνες κλείνουν το δρόμο

Το πρόβλημα ωστόσο που εντοπίζεται στην περιοχή και το οποίο επισήμαναν στο «Ν» με μηνύματά τους πολλοί αναγνώστες και ακροατές του ραδιοφωνικού μας  σταθμού, είναι ότι σε δύο τουλάχιστον σημεία στο ύψος της Σουράδας έχουν τοποθετηθεί ογκώδεις κάδοι οι οποίοι κλείνουν όλο τον πεζόδρομο με αποτέλεσμα οι περιπατητές να αναγκάζονται να κατεβαίνουν  στο δρόμο για να συνεχίσουν την πορεία τους. Η κίνηση δε, σε περίπτωση που ο πεζός συνοδεύει μικρό παιδί ή έχει καρότσι γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη. Σαν να μην έφτανε αυτό στα επίμαχα πεζοδρόμια υπάρχουν και κολώνες της ΔΕΗ ή φανάρια που ρυθμίζουν την κυκλοφορία με αποτέλεσμα η μετακίνηση να είναι ακόμη πιο δύσκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη πλευρά βέβαια, λόγω της στενότητας του πεζοδρομίου και εξαιτίας του γεγονότος ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλά σπίτια και μονοκατοικίες δεν υπάρχει επάρκεια χώρου για την τοποθέτηση των κάδων.

Αίτημα στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Ν» επικοινώνησε με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης Δήμητρα Αλεξανδρή, στην οποία έθεσε το ερώτημα – διαμαρτυρία των πολιτών για τους κάδους που κλείνουν το πεζοδρόμιο στη Σουράδα. Όπως ανέφερε η Δ. Αλεξανδρή ανάλογα αιτήματα καταθέτουν καθημερινά πολλοί δημότες οι οποίοι είτε ζητούν να φύγουν οι κάδοι από το σπίτι και την επιχείρησή τους, είτε επισημαίνουν προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων.

«Οι συμπολίτες μας αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να καταθέσουν σχετικό αίτημα στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, η οποία με τη σειρά της θα μας ενημερώσει για το θέμα και θα προτείνει νέα θέση για την τοποθέτηση των κάδων. Για την περίπτωση της Σουράδας, κατανοώ απόλυτα τον προβληματισμό των περιοίκων ωστόσο το μόνο σημείο που μπορώ να φανταστώ ότι μπορούν να μετακινηθούν οι κάδοι είναι μέσα στα στενά δρομάκια της Σουράδας. Αν γίνει αυτό, φοβάμαι ότι θα υπάρχει πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων. Όπως και να έχει, αν οι πολίτες προχωρήσουν στην κατάθεση σχετικού αιτήματος στην Κοινότητα Μυτιλήνης εμείς θα το εξετάσουμε και θα βρούμε την πιο συμφέρουσα και αποδεκτή λύση.

Ανάλογο αίτημα κατέθεσαν τις τελευταίες ημέρες οι επαγγελματίες των καταστημάτων απέναντι από τη μαρίνα Μυτιλήνης και άμεσα η υπηρεσία μας, θα προχωρήσει στην αλλαγή θέσης των κάδων που ενοχλούν στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μελέτη χωροθέτησης κάδων

Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία καθαριότητας συντάσει   αυτή την περίοδο μελέτη – πρόταση για την σωστή τοποθέτηση των κάδων σε όλο το Δήμο Μυτιλήνης. Η μελέτη θα έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα προχωρήσει με βάση τις προτάσεις που θα κατατεθούν. Πιστεύω ότι μετά από αυτή την εξέλιξη θα ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και τα παράπονα των συμπολιτών μας».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης