× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δύο κρούσματα κορονοϊού στην «Κυψέλη»

Πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους χώρους του κέντρου και ακολουθείται διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/11/2020

Δύο κρούσματα κορονοϊού  στην «Κυψέλη»

Δύο εργαζόμενοι του  Μικτού  Κέντρου Διημέρευσης -  Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Κυψέλη» στη Μυτιλήνη βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό το περασμένο Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και νόμιμη εκπρόσωπος της «Κυψέλης» Βάγια Αλατερού, τα δύο άτομα του προσωπικού, ένιωσαν αδιαθεσία το Σάββατο και απευθύνθηκαν άμεσα σε ιδιώτη γιατρό όπου υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ κορονοϊού. «Οι δύο εργαζόμενοι, σημειώνει η Β. Αλατερού, είχαν έναν επίμονο πονοκέφαλο και επηρεασμένοι από το κλίμα των ημερών πήγαν στο γιατρό για να δούνε τι συμβαίνει.   

Άμεσα, μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία και η γιατρός του κέντρου μας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι εγκαταστάσεις του κέντρου μας, παραμένουν κλειστές από τη Δευτέρα και έχει γίνει η σχετική απολύμανση τόσο στο κτίριο, όσο και στα μέσα μεταφοράς δηλαδή στο πούλμαν και στο αυτοκίνητο που μεταφέρουν τα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, έλεγχος και τεστ σε όλες τις στενές επαφές των δύο εργαζόμενων ανάμεσά τους και στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο. Από την πληροφόρηση που έχουμε είναι όλοι καλά στην υγεία τους, αυτό όμως από μόνο του δεν σημαίνει κάτι διότι ως γνωστόν υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί ασθενείς».

Σύμφωνα με την Βάγια Αλατερού από την αρχή της πανδημίας γίνεται προσπάθεια να παραμείνει η Κυψέλη ανοιχτή τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τα παιδιά που φιλοξενούνται.

«Όλοι οι εργαζόμενοι και τα παιδιά, φοράνε μάσκα καθ’ όλη της διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο του Κέντρου μας, ωστόσο αντιλαμβάνεται κανείς πως η μάσκα για τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες είναι μια δύσκολη διαδικασία  όταν μάλιστα έχουμε περιπτώσεις αυτισμού ή νοητικής υστέρησης. Για το λόγο αυτό, αρκετά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και έχουν υποκείμενα νοσήματα τους τελευταίους μήνες αποφεύγουν να έρχονται στην Κυψέλη.  Ο κορονοϊός είναι πλέον παντού στην κοινωνία και  ήταν θέμα χρόνου να χτυπήσει και την πόρτα του δικού μας κέντρου. Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων».

Η Κυψέλη αναμένεται να λειτουργήσει ξανά τις επόμενες ημέρες αμέσως μόλις ολοκληρωθούν τα τεστ και εκδοθούν τα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους και τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Οι ασθενείς θα παραμείνουν σε καραντίνα για το διάστημα που προβλέπεται από τις υγειονομικές διατάξεις.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Summer Art Camp στο πολυχώρο τέχνης Λευκό Χαρτί

Εξερεύνηση, παιχνίδι, κατασκευές, κίνηση, χορό, θεατρικό παιχνίδι, πειράματα, μουσική, διασκέδαση, έμπνευση και δημιουργία!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Συμμετοχές από την Λέσβο στο 6th Meteora M.T.B Race

Οι Κώστας Λαϊνάς, Μπάμπης Μπουντάκης, Νίκος Πέππας και Αντώνης Σακελλαρίου του Ποδηλατικού Συλλόγου θα εκπροσωπήσουν την Λέσβο στον αγώνα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο βιβλιοπωλείο Book and art

Θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, βασισμένα στα βιβλία της
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νέο Lego Printing για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Από το εργαστήριο καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής "tortuguita" της Δέσποινας Αναστασοπούλου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ανήλικα παιδιά, έρμαια της δικομανίας

Μία περίπλοκη υπόθεση γονέων που δεν συνεργάζονται απασχόλησε το Τριμελές Εφετείο στη Μυτιλήνη που καταδίκασε τη μητέρα με δύο μήνες ποινή φυλάκισης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο