× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Όλα καλά στο ΚΥΤ» απαντά στη «Συνύπαρξη» το υπουργείο

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου ενημερώνει σχετικά με τα αιτήματα της Κίνησης Πολιτών ότι βελτιώνονται καθημερινά οι υποδομές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/11/2020

«Όλα καλά στο ΚΥΤ» απαντά στη «Συνύπαρξη» το υπουργείο

«Έχει διασφαλιστεί η παροχή ρεύματος» και «βελτιώνονται καθημερινά οι υποδομές στο Κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης» στον Καρά- Τεπέ απαντά ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μετανάστευσης στη «Συνύπαρξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κίνηση Πολιτών Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο είχε ζητήσει με επιστολές της προς το Υπουργείο Μετανάστευσης την αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων στο προσωρινό ΚΥΤ στο πεδίο βολής Καρά Τεπέ. Ειδικότερα, στις επιστολές είχε επισημάνει την ανεπαρκή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, την παροχή μεταφερόμενου και όχι τρεχούμενου νερού, την απουσία ζεστού νερού και τις συνεπαγόμενες κακές συνθήκες υγιεινής. Επίσης εν όψει του χειμώνα, ζητήθηκε η τοποθέτηση των 400 θερμαινόμενων σκηνών και των 55 σκηνών επείγουσας ανάγκης, δωρεά του αυστριακού κράτους μετά την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια. Τέλος, επαναλαμβανόταν το αίτημα για συνέχιση της μεταφοράς των ανθρώπων στην ηπειρωτική χώρα η οποία έχει διακοπεί.

Η απαντητική επιστολή του ΓΓ του Υπουργείου κ.Μάνου Λογοθέτη επισημαίνει ότι οι εγκατεστημένες σκηνές έχουν εξοπλιστεί καταλλήλως, ώστε να είναι ασφαλείς σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η Συνύπαρξη, πάντως, παράλληλα με τις δραστηριότητές της για την υλική υποστήριξη των ανθρώπων στον προσωρινό καταυλισμό, συνεχίζει να επισημαίνει την προβληματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Πεδίο Βολής, την ακαταλληλότητα του χώρου για χειμερινή διαβίωση και την ανάγκη για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά και κατάλληλη στέγαση των ανθρώπων στην ενδοχώρα καθώς και την ανάγκη επείγουσας μετακίνησης ευάλωτων στις κενές θέσεις του Δημοτικού Κέντρου Φιλοξενίας Καρά Τεπέ και της ταχύτερης δυνατής μεταφοράς και κατάλληλης στέγασης των ανθρώπων στην ενδοχώρα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μάθετε τι κρύβει ο μπόγος της γιαγιάς Πελαγίας

Ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση από το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου την Παρασκευή 17 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Έρχεται ο πολυσυζητημένος Υφυπουργός Υγείας στη Λέσβο

Ο Δημήτρης Μπαρτζόπουλος επισκέπτεται το νησί προσκεκλημένος του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε εκδήλωση για την ψυχική υγεία
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στην «Κυψέλη» ο Ερυθρός Σταυρός

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
ΥΓΕΙΑ

ΠΕΚ‑τες για την Υγεία του… Αδώνιδος

Ο Γιάννης Ζαφειρίου υποδέχεται τη Ζήνα Κακναβάτου και τη Γιάννα Χωριανοπούλου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γεύτηκαν «το μερίδιο των Αγγέλων» στην Ανεμώτια

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση της Κοιν.Σ.Επ. «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» και του Συλλόγου Αμπελουργών «ο Κάμπος»
ΥΓΕΙΑ

Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εργαστηριακοί γιατροί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου στηρίζει τα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών
ΥΓΕΙΑ

Η AstraZeneca απέσυρε το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Σάλος με σοβαρή παρενέργεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κατασκευή αυθαιρέτου

Στην περιοχή της Θερμής - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επτά συλλήψεις σε Λέσβο και Χίο για παραβάσεις του ΚΟΚ

Στο διάστημα από 30 Απριλίου ως 7 Μαΐου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αφίξεις Σύρων προσφύγων στην Ερεσό

Μεταφέρθηκαν 25 άτομα στο ΚΥΤ της Μυτιλήνης ενώ αναμένεται και η μεταφορά των υπολοίπων 30
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη νομοθετεί για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε για πρώτη φορά νόμο της ΕΕ και τα κράτη μέλη έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια από την έναρξη ισχύος της οδηγίας για να τη μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.