× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«ΣιτίΖΩ»: Κάθε μέρα, γεύμα σε όσους το έχουν ανάγκη

17 χρόνια και συνεχίζουν- Αξίζει να τους βοηθήσουμε

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 17/12/2020

«ΣιτίΖΩ»: Κάθε μέρα, γεύμα σε όσους το έχουν ανάγκη

18 χρόνια θα συμπληρωθούν τον Φεβρουάριο του 2021 για την εθελοντική προσπάθεια που μοιράζει κάθε, μα κάθε μέρα το απαραίτητο γεύμα σε μοναχικούς ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στο λεκανοπέδιο της Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ο Σύλλογος «ΣιτίΖΩ» με πρόεδρο τη δραστήρια Μυρσίνη Σκιαδέλλη, η οποία μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για τη δράση των εθελοντών καθόλη τη διάρκεια των ετών, αλλά και εν μέσω πανδημίας.

Μεταξύ άλλων η κ. Σκιαδέλλη ευχαρίστησε την ομάδα «Συμπαράσταση Λέσβου» και προσωπικά τον Μιχάλη Αιβαλιωτη που τους τελευταίους τρεις μηνες «μας εφοδιάζει τροφιμα καθε εβδομάδα».

Μπορείτε να καταθέσετε τις προσφορές σας στο λογαριασμό της ALPHA BANK με IBAN: GR 7401405990 743002002001848

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σύλλογος ΣιτίΖω ή «Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής» που ιδρύθηκε το 2009, με σκοπό τη σίτιση ηλικιωμένων, είναι η συνέχεια της προσπάθειας μιας ομάδας εθελοντών. Οι εθελοντές της Σίτισης Καλλονής Λέσβου, άρχισαν τη δράση τους το Φεβρουάριο του 2003. Ο τότε Δήμος Καλλονής  παραχώρησε το χώρο της κουζίνας στο παλαιό Δημαρχείο, πάνω από την Εμπορική τράπεζα, η οποία εξοπλίστηκε με όλα τα απαραίτητα σκεύη. Δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, πρόσφεραν γεύμα σε 12 άτομα του Δήμου Καλλονής. Πενήντα περίπου εθελόντριες, ανέβαιναν εκ περιτροπής στην κουζίνα και μαγείρευαν με πολύ μεράκι το γεύμα των παππούδων. Άλλες εθελόντριες μοίραζαν τα γεύματα στα διάφορα χωριά, ακόμα και στην Ανεμότια, στο Σκαλοχώρι και στα Παράκοιλα. Πολύ γρήγορα, και μόνο με την οικονομική ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας τα άτομα τα οποία σιτιζόταν έγιναν 17. Τον Αύγουστο του 2003 έγιναν και οι πρώτες εκδηλώσεις της Σίτισης με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της.

Το 2006, κατέστη δυνατό να παρέχεται φαγητό 5 μέρες την εβδομάδα σε 28 άτομα και επιπλέον έγινε ανακαίνιση της κουζίνας του παλιού Δημαρχείου. Εξοπλίστηκε με καινούρια ντουλάπια, φούρνο, πλακάκια, υδραυλικά, πετρογκάζ, καταψύκτη και διάφορα άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2008, τα γεύματα έγιναν 6 φορές την εβδομάδα.

Στις αρχές του 2009, έγινε το καταστατικό του νέου Συλλόγου με την επωνυμία «Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής».

Σήμερα ο Σύλλογος έχει περισσότερα από 350 μέλη και παρέχει 7 γεύματα την εβδομάδα σε περίπου 30 ανθρώπους που ζουν σε ιδιαιτερα δυσκολες καταστάσεις, οι οποίοι διαμένουν σε Καλλονή, Αρίσβη, Κεράμι, Σκάλα Καλλονής, Παράκοιλα, Φίλια, Σκαλοχώρι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ