× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ραντεβού στα Ρετσινάδικα

Γράφει ο ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/12/2020

Ραντεβού στα Ρετσινάδικα

Αυτό κι αν είναι «θρίαμβος !».  Όχι, που θα άφηνε άλλους να το πάρουν στη δική τους περιφέρεια, και να θριαμβολογούν αυτοί… Για το νέο ΚΥΤ μιλάμε και δε μασάμε. Αυτό με τους τρείς χιλιάδες, πέντε χιλιάδες ( ? ), δεν ξέρω και σίγουρα, πρόσφυγες και μετανάστες, που θα χτιστεί, για να τους «φιλοξενεί»,  λέει, «με συνθήκες ασφάλειας, κλειστό και ελεγχόμενο», όχι παίξε – γέλασε. Μπορεί οι «άλλοι» να λένε ότι «μετατρέπεται  το νησί μας στη μεγαλύτερη κλειστή φυλακή ψυχών της Ευρώπης», ότι στιγματίζεται  τουριστικά  και  με ευρωπαίκή βούλα, ως «φυλακή – αποθήκη ψυχών», για να μείνει αμόλυντη η Ευρώπη και άλλα τέτοια «αναρχοκομμουνιστικά», αλλά …ποιος τους ακούει αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ θα φτιάξουμε μια νέα δομή και μια καινούργια πόλη στο νησί μας (δυό φορές όσο το Πλωμάρι),  και σεις επιμένετε ανεδαφικά και μαξιμαλιστικά  σε κούφια συνθήματα του τύπου «Καμιά δομή στη Λέσβο. Ούτε κλειστή ούτε ανοιχτή» και «δεν μπορείτε να δείτε τα μεγάλα οφέλη του τόπου – δεν έχετε ρεαλισμό – δεν ανήκετε στο μέτωπο …λογικής» .  Γι αυτό σας λέω. Εδώ τόσα και τόσα έργα έχουν γίνει στον τόπο μας «κατόπιν ενεργειών Του», αυτό θα άφηνε, να το πάνε σε άλλη περιφέρεια?

Δε σφάξανε. Με δική του πρόταση (έτσι διατυμπανίζεται μέρες τώρα) βρέθηκε επιτέλους η …λύση. Και να μην αδικώ και τον Δήμαρχό μας, κοινή πρόταση ήταν, λέει, για το πού θα γίνει το νέο ΚΥΤ. Αλλά αυτός νομιμοποιείται, τουλάχιστον λόγω ονόματος, ως …ΚΥΤελης (δηλαδή, ο κατάλληλος, άνθρωπος, με το κατάλληλο όνομα, στην κατάλληλη θέση!). Για να είμαστε δίκαιοι,  δικαιούται την πατρότητα , τουλάχιστον λόγω επωνύμου!.  

Και για να ισορροπήσει το πράμα και να μη πάει όλη η δόξα στον Δήμαρχο, επιλέχθηκε η θέση του νέου ΚΥΤ, εκεί, δίπλα στο βουνό «Ταύρος», που είναι το πασίγνωστο στη Λέσβο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπου. Του «Γέρου» για τους Αγιαπαρασκευώτες. Όπου κάθε χρόνο γίνεται το γνωστό πανηγύρι του Ταύρου.  Μα τον ΄Αγιο Χαράλαμπο (και εννοώ και  τον άγιο και τον Χαράλαμπο), δεν πρέπει να τον αδικήσουμε τον άνθρωπο. Έκανε ό,τι μπορούσε για να πετύχει αυτό το «σπουδαίο» έργο και να βγάλει τον τόπο μας από τα …αδιέξοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπότε, όλοι εσείς, τουλάχιστον εκεί, στην Αγία Παρασκευή, δοξάστε Τον.  Αναγνωρίστε ότι θα γίνει «κατόπιν ενεργειών του» και θα έχετε τόσο δίπλα σας (ούτε 10 χιλιόμετρα απόσταση , …ένα τσιγάρο δρόμος), μια ολόκληρη κωμόπολη 5.000 ανθρώπων. Δεν το λές και λίγο πράγμα… Ασε που θα γίνουν και …ενορίτες στον γειτονικό Άγιο Χαράλαμπο. Να δεις που και όλο και κάποιος από τους έγκλειστους, μπορεί να ζητήσει κιόλας, να κάνει και το …κουρμπάνι  (χορηγία δηλαδή) στο πανηγύρι του Ταύρου! Μην σου πω ότι μπορεί να βρουν και άλογα, από τα αδέσποτα της περιοχής, και τους δούμε και πανηγυριώτες. Και με τα πόδια, δέκα λεπτά απόσταση είναι ο δρόμος. Από το «νέο» ΚΥΤ, μέχρι τον Αγιο Χαράλαμπο.

Ω ρε  γλέντια που προβλέπονται ! Και κυρίως,  με τους εκλεγμένους, αλλά και εκλεκτούς του εμπνευστή βουλευτή στην περιοχή. Θα μας φάει η αγωνία, να δούμε πώς θα αντιδράσουν, όταν αρχίσουν τα έργα κατασκευής. Με ζητωκραυγές και αλαλαγμούς πανηγυρισμών για το ….σπουδαίο έργο στον τόπο τους, κρατώντας κλάδους δάφνης για την υποδοχή ή μήπως θυμηθούν ξανά τα χαρακώματα του Φλεβάρη στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα.

Αφού η τοποθεσία χωροθέτησης δεν άλλαξε (ούτε εκατό μέτρα δεν μετακινήθηκε). Η ίδια παρέμεινε, και μάλιστα τώρα με υπόδειξη εμ βουλευτή εμ Δημάρχου. Λίγο τόχεις?.... Αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα αλλάξουν ούτε οι διαθέσεις. Τουλάχιστον των τοπικών αιρετών, που όσο νάναι μπορεί να έχουν κάποια δυσκολία…. Διότι των απλών κατοίκων, μάλλον θα είναι πιο δυναμικές αυτή τη φορά. Από τώρα ακούγεται το σύνθημα : «Ραντεβού στα Ρετσινάδικα!». Ξέρουν αυτοί (κάπου εκεί κοντά είναι).  Άντε, και καλή αντάμωση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA LESVOS- «Πιττακός ο Μυτιληναίος» κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών