× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παράταση του lockdown εξετάζει η κυβέρνηση

Μεγάλη αγωνία για τα σχολεία λίγες ώρες πριν τις αποφάσεις και τις ανακοινώσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/1/2021

Παράταση του lockdown εξετάζει η κυβέρνηση

Την παράταση του lockdown που εφαρμόζεται στη χώρα μας εδώ και σχεδόν δύο μήνες εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένο και τα κρούσματα του κορονοϊού δεν σημειώνουν την επιθυμητή πτώση παρά το μεγάλο διάστημα των περιορισμών, ενώ προβληματισμός επικρατεί για την Αττική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN ΤV το μήνυμα που στέλνουν οι ειδικοί είναι ξεκάθαρο. Όσο οι ΜΕΘ τελούν κάτω από ασφυκτική πίεση, δεν μπορεί να γίνει ολοκληρωτική άρση του lockdown και η απαγόρευση μετακινήσεων θα συνεχίζεται.

Ως εκ τούτου, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως θα αργήσουμε να δούμε άρση των περιορισμών. Τα βήματα για το άνοιγμα της χώρας θα γίνουν ένα ένα, ενώ όπως τονίζουν οι ειδικοί, προτεραιότητα έχουν τα σχολεία και έπειτα το λιανεμπόριο. Το άνοιγμα της εστίασης θα έρθει τελευταίο, αν και εφόσον τα στοιχεία αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας το επιτρέψουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να ανεβάσουν ρολά το Φλεβάρη ή το Μάρτιο, ενώ το άνοιγμα των σχολείων -που θα γίνει πρώτο- θα κρίνει πολλά.

Όπως δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος «την Δευτέρα θα έχουμε δεδομένα από τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Θα έχουν περάσει 10 ημέρες από τότε άρα θα ξέρουμε πως οι συμπεριφορές μας και η κινητικότητα εκείνες τις ημέρες αντανακλούν την επιδημιολογική καμπύλη που υπάρχει και επίσης θα υπάρχουν και δεδομένα από τα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη λειτουργία του λιανεμπορίου, εξήγησε πως δεν θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα πραγματοποιηθεί άμεσα και εξήγησε πως θα πρέπει να δούμε μια σταθερή μείωση εφόσον έχουμε πραγματική αποφόρτιση του συστήματος. Ο καθηγητής υπογράμμισε πως στην Αττική φαίνεται πως υπάρχει μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, ενώ στην Θεσσαλονίκη μια ταχεία πτώση και τόνισε πως αν στην Αττική συμβεί κάτι, όπως για παράδειγμα μια έξαρση θα έχουμε πολλές δυσκολίες.


Τη Δευτέρα στις 4 Ιανουαρίου οι επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου για το πότε ανοίγουν τα σχολεία καθώς στο εσωτερικό της υπάρχει διχογνωμία για το πότε και με ποιους όρους θα μπορούν τα παιδιά να γυρίσουν στις σχολικές αίθουσες.Ο στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα των σχολικών μονάδων αμέσως μετά τις γιορτές, στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου, παραμένει.


Ωστόσο οι όποιες αποφάσεις για ένα ασφαλές άνοιγμα των σχολείων προϋποθέτουν γνώση τυχόν έξαρσης των κρουσμάτων λόγω της κινητικότητας από την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και αυτό κάνει επιφυλακτικούς τους επιστήμονες ως προς το χρόνο που καλούνται να αποφασίσουν και να κάνουν τις όποιες εισηγήσεις τους στο υπουργείο Παιδείας.

Πιθανό άνοιγμα κατά ορισμένους μπορεί να αποδειχτεί πρόωρο και να οδηγήσει σε πισωγυρίσματα και από την άποψη αυτό απαιτούνται προσεκτικά βήματα στην επανεκκίνηση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι, 11η στη Eurovision

To Νέμο από την Ελβετία έσπασε τα κοντέρ του διαγωνισμού καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 591 βαθμούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βγήκε το Νήσος Ρόδος μπήκε το Πρέβελης

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Τι ώρα εμφανίζεται η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision

Η Μαρίνα Σάττι είναι έτοιμη να ρίξει το «Ζάρι» της για την Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρίωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Θα αναχωρήσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδόματα άνω των 75 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ

Δείτε τις πληρωμές που θα γίνουν από 13 έως τις 17 Μαΐου.
ΕΛΛΑΔΑ

Η στιγμή που ο πατέρας πετάει στα σκουπίδια το βρέφος

Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο
ΕΛΛΑΔΑ

Τσουχτερά πρόστιμα για ανασφάλιστα Ι.Χ.

Κλιμακωτά πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπει νέο νομοσχέδιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τους νεκρούς της Λήμνου στη Μάχη του Σκρά

Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τουριστική εξωστρέφεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης εμφανίσθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» όπου μίλησε για τις δράσεις προβολής και τα μεγάλα πολιτιστικά φεστιβάλ σε Λέσβο και Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει ο Κοινωνικός Τουρισμός 2024

Μέσω πλατφόρμας του gov.gr -Πότε ανοίγει η αίτηση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στις 7:30 το πρωί αναχωρεί το Aqua Blue

Αλλαγή στην ώρα αναχώρησης του πλοίου λόγω κακοκαιρίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχυροί άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο

Προειδοποιητική ανακοίνωση για τους ναυτιλλόμενους που αφορά την Παρασκευή 10 Μαΐου εξέδωσε το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης