× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τελικά η συνωμοσία αποκαλύπτεται

Εξακολουθεί να παραμένει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Δημοσίευση 5/4/2019

Τελικά η συνωμοσία αποκαλύπτεται

Τρία χρόνια μετά, και τότε Απρίλιος ήτανε, την επίσκεψη του Πάπα στη Λέσβο, τόλμησε ο τρισκατάρατος, για μεγάλο μέρος φανατικών ορθοδόξων, να επαναλάβει την φράση του Αλέξη Τσίπρα  «Τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες», να την αναγορεύσει σε σπουδαία τοποθέτηση και να τον προτείνει για βραβείο Νόμπελ, μαζί με 33, άθεους φαντάζομαι, ευρωβουλευτές, που για άλλους λόγους ενεργούν αυτοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μου πέρασαν πολλά από το μυαλό, αλλά θυμήθηκα ένα άρθρο μου με τίτλο Η ΛΕΣΒΟΣ ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΣΑ, που είχε δημοσιευθεί στα ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, την εποχή εκείνη, που από κάποιους δεν έγινε αντιληπτή η βαθειά ειρωνεία του  και σκέφθηκα να το ξαναφέρω στη δημοσιότητα, με την παρατήρηση, ότι όλοι οι φόβοι του πρωτοπρεσβυτέρου και ομότιμου καθηγητή της θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. κ. Θεοδώρου Ζήση, δεν επαληθεύθηκαν εκτός από έναν:  Ότι εξακολουθεί να παραμένει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.

Έγραφα λοιπόν τότε:

«Τελικώς η εωσφορικώς σχεδιασθείσα απόβαση του αιρεσιάρχη Πάπα Φραγκίσκου στην γη της αγιοτόκου Λέσβου, συνοδευόμενου μάλιστα από τους δύο αρνητές της ορθοδοξίας, Οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό παρά την έκκληση του πρωτοπρεσβυτέρου και ομότιμου καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θεοδώρου Ζήση στον Αρχάγγελο του Μανταμάδου και τον Άγιο Ραφαήλ, να μην επιτρέψουν αυτή την ανόσια και εξαιρετικώς αντιορθόδοξη ενέργεια.  Που επί πλέον λύπησε βαθύτατα τον Φώτη Κόντογλου, που παρακολουθούσε με άφατη αγωνία τα σχεδιαζόμενα και τεκταινόμενα.

Φοβερά πράγματα συνέβησαν  στο νησί το περασμένο Σάββατο , όπως τα είχαν προβλέψει  οι εξαιρετικά φιλοπρόοδοι μητροπολίτες Πειραιώς και Καλαβρύτων, κι ένας άλλος που δεν θυμάμαι,  καθώς και 21 σωματεία ορθοδόξων χριστιανών.

Οι τρεις αρνητές των παραδόσεων του Χριστιανισμού και της διδασκαλίας του Χριστού θώπευσαν  κεφαλάκια  μουσουλμανόπαιδων, ευλόγησαν  άρρωστους και ανήμπορους πιστούς του Αλλάχ  και άκουσον, άκουσον  προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των ψυχών απίστων που πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σοφά και ύπουλα καθοδηγημένοι βέβαια, δεν παρακάθησαν σε πλουσιοπάροχα και πανάκριβα γεύματα, μέρες Σαρακοστής για μας, τρώγοντας από το συσσίτιο των προσφύγων ριζότο με λαχανικά και ελιές,  μη παραβιάζοντας την νηστεία τους  οι Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος,  εφόσον το Σάββατο επιτρέπεται η κατάλυση ελαίου. Αλλά τέλος πάντων αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στα όσα ανόσια, ανεπίτρεπτα  και φρικτά διέπραξαν αυτή την ημέρα. Αφού συνέπραξαν στον διασυρμό της ορθοδοξίας, όπως ακριβώς τον είχε σχεδιάσει ο κερασφόρος Μαμμωνάς, που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο Βατικανό. Που είναι βέβαια κράτος, εχθρικό προς την ορθοδοξία και την Ελλάδα ασφαλώς. Αυτό το τελευταίο οφείλω να ομολογήσω, ότι δεν το γνώριζα.

Την αγωνία του γι αυτή την προκλητική επίσκεψη, εξέφρασε και ο πανελλήνιος σύνδεσμος θεολόγων, αυτών δηλαδή που διδάσκουν, υποτίθεται,  τα εγγόνια  μας πια,  την θρησκεία της αγάπης, λέγοντάς τους ουσιαστικά ότι τα εκατομμύρια των καθολικών του κόσμου είναι εχθροί μας.

Αλλά πώς ακριβώς θα ματαιώνονταν η επίσκεψη του Πάπα στο νησί μας; Πώς θα αποφεύγαμε τον διασυρμό και την παγκόσμια καταδίκη; Τι ακριβώς  έπρεπε να κάνουν ο Αρχάγγελος του Μανταμάδου και ο Άγιος Ραφαήλ; Είχαν τους τρόπους.  Να προκαλέσουν την πτώση του παπικού αεροπλάνου, οπότε το μήνυμα θα ήταν τόσο ηχηρό, που ελπίζω πως θα αφύπνιζε ψυχές και συνειδήσεις. Θα ήταν η καλλίτερη και πλήρως αποδεδειγμένη θέληση του Θεού να εξαλειφθεί ριζικά ο πυρήνας και η ρίζα της μεγαλύτερης αίρεσης που διαστρέφει την ουσία της διδασκαλίας του Χριστού και οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπων στην ανεξάλειπτη αμαρτία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν μια μεγάλης έντασης καταιγίδα, που να αποτρέψει την αεροπορική πτήση. Βέβαια το μήνυμα δε θα ήταν τόσο ηχηρό και ανατρεπτικό των όσων σχεδιάζονται εναντίον του πιστού λαού, αλλά θα ήταν επί τέλους κάτι.  Και θα ευχαριστούσε επί πλέον τον Φώτη Κόντογλου.

Τίποτα όμως απ’ όλ’ αυτά δεν συνέβη. Και επετράπη αυτή η κάθοδος των ανόμων στα αγιοποτισμένα  λεσβιακά χώματα, ακυρώνοντας τις ελπίδες, όλων όσων τα αντίθετα εύχονταν.  Κοντά σ’ αυτό επιτράπηκε και η πραγματοποίηση των εγκαινίων του κοινωνικού παντοπωλείου, από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,  τιμώντας έτσι τον μακαρίτη πια ιδρυτή της «Αγκαλιάς»  παπά Στρατή. Άλλου αιρετικού κι αμαρτωλού κι αυτού, που επί τέλους είδε τους δυο δεσποτάδες του νησιού μας, να παρίστανται σ’ αυτήν την τελετή.

Μακράν της Λέσβου για κάποιο διάστημα και παρακολουθώντας τα γενόμενα από την τηλεόραση, ανατρίχιασα, από αγανάκτηση ασφαλώς, βλέποντας τον δήμαρχο Γαληνό, να προσάγει στον τρισκατάρατο Λατίνο Πάπα το βιβλίο επιφανών επισκεπτών, ζητώντας του να το υπογράψει. 

Και μου ήρθε αμέσως η εικόνα  συμπατριώτη μας, της εγγύς διασποράς, που επισκέπτεται το νησί για τρεις ως πέντε το πολύ μέρες τον χρόνο, που μου έλεγε προ ημερών ότι μ’ αυτά τα μυαλά που έχουμε παραδίνουμε τη Λέσβο στους μουσουλμάνους, τους αιρετικούς και εν γένει τους εχθρούς της.

Βέβαιος απολύτως για την  ορθότητα της συμπεριφοράς του, αφού μας έχει εγκαταλείψει η χάρις του Θεού και των Αγίων του».

Τελικά φαίνεται πως αληθεύει το αξίωμα ότι «η βλακεία είναι ακατανίκητη»

ΑΚΤΙΝΕΣ 12.4.2016. Θ.Ζήση «Στη Λέσβο ο Πάπας και άλλοι άθεοι»               

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ελεύθερο Πάσχα και 25η Μαρτίου στη Μικρά Ασία του 1920

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αθησαύριστη χρονογραφική Ανάσταση

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ανάστα ο Θεός…

Η πρώτη Ανάσταση στον Αιβαλιώτη Ταξιάρχη σαν σήμερα πριν από έναν αιώνα
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Στη γειτονιά της Ιστορίας

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ο μοναχικός και αστόλιστος επιτάφιος του Αιβαλιώτη Ταξιάρχη...

Μέρα που ‘ναι, ένα όνειρο, μια ιδέα, μια πρόταση, μια ευχή για το κουβούκλιο του Επιταφίου της Εκκλησίας που εκτίθεται στη σωσμένη εκκλησιά που έχει μετατραπεί σε μουσείο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Στα σοκάκια της Πέργαμος, «μι του Χριστέλ(ι)που πουνεί»

Ιστορίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε εκκλησιές που πια δεν υπάρχουν, με ανθρώπους που έλειψαν, ελπίζοντας σε μιαν Ανάσταση
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Ώ γλυκύ μου Έαρ γλυκύτατη μου Σάμος...»

Γράφει ο Μανώλης Κάρλας*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είναι γνωστός ο αίτιος, είναι γνωστή κι η αιτία

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαν είσαι βουλευτής, δυστυχώς σε συμπονώ λιγότερο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Συγγραφέας,Ταξίαρχος σε αποστρατεία
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ