× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Πήραμε μια γενναία απόφαση και αναλαμβάνουμε το κόστος»

Συνέντευξη του Δημοσθένη Χατζηγιάννη. Αναφέρεται στα όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην απόφαση για τη νέα δομή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 5/2/2021

«Πήραμε μια γενναία απόφαση και αναλαμβάνουμε το κόστος»

Την άποψη της Δημοτικής Αρχής και όσων ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας δομής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένης Χατζηγιάννης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του, ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που μπήκαν στο τραπέζι της συζήτησης την περασμένη Τετάρτη, αναλύοντας τις θέσεις και τις απόψεις που ακούσθηκαν υπέρ της νέας δομής.

Όπως σημείωσε, η Δημοτική Αρχή η Δημοτική Αρχή πήρε πρωτοβουλία και κατέθεσε ένα ψήφισμα το οποίο δεν  είχε καμία σχέση με τα ψηφίσματα που είχαν κατατεθεί και εγκριθεί στο παρελθόν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Η Νέα θέση της Δημοτικής Αρχής βασίζεται στα δεδομένα που υπάρχουν στο νησί μας και στην πόλη της Μυτιλήνης με το μεταναστευτικό. Θελήσαμε να μην κρυβόμαστε πίσω από γενικόλογες τοποθετήσεις και να πάρουμε μια πιο ξεκάθαρη απόφαση και να δώσουμε συγκεκριμένες λύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς το Μαυροβούνι, η Μόρια παλιότερα  και όποια άλλη δομή έχουμε αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στη Μυτιλήνης, μέσα στον πνεύμονα της πόλης αυτής και επηρεάζουν την κοινωνική και οικονομικής τους δραστηριότητα. Η λύση που προτείναμε είναι η δημιουργία ενός ΚΥΤ εκτός αστικού ιστού, με σεβασμό στο περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων του νησιού μας και των μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι σήμερα ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στις λάσπες και στο κρύο.

Πήραμε το πολιτικό κόστος και προχωρήσαμε σε αυτή τη γενναία απόφαση. Οι συνάδελφοι που ψήφισαν ναι, αυτή τη στιγμή έχουν στοχοποιηθεί, λοιδορούνται και κατηγορούνται από διάφορους ως προδότες της πατρίδας και άλλα τέτοια».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, αναφέρθηκε στην πολυσυζητημένη ψήφο των προέδρων της Δημοτικής Ενότητας Λουτρόπολης Θερμής και στους λόγους για τους οποίους δεν τους επετράπη τελικά να ψηφίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε από την αρχής της συζήτησης, δεν μπήκε γεωγραφικός προσδιορισμός και τοποθέτηση της δομής σε συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα πρόσθεσε πως τέτοιος προσδιορισμός δεν υπήρχε ούτε στο κείμενο που κατέθεσαν οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι που έφεραν το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από την άλλη πλευρά ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ισχυρίσθηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο που να οριοθετεί που ακριβώς θα γίνει η δομή. Όπως είπε η περιοχή  Βάστρια είναι πολύ  μεγάλη και αν δεν οριοθετηθεί ο χώρος που θα χρησιμοποιηθεί κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα σε ποια κοινότητα θα ανήκει διοικητικά η έκταση αυτή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ