× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μειώνουν τη δράση τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Λέσβο

Διαμαρτυρία εργαζομένων για τη μη ανανέωση συμβάσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/2/2021

Μειώνουν τη δράση τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Λέσβο

Σε μείωση του προσωπικού της που υπηρετεί στη Λέσβο και εξυπηρετεί τις ανάγκες των δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Η επίσημη αιτιολογία της Οργάνωσης είναι ότι αυτό γίνεται λόγω της μείωσης του αντικειμένου απασχόλησής της, μετά τη φωτιά στη Μόρια και την άφιξη νέων Οργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες το πρωί ομάδα πρώην εργαζομένων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, περίπου 30 άτομα συγκέντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Οργάνωσης στη Χρυσομαλλούσα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απώλεια της εργασίας τους. Στα πλακάτ που κρέμασαν έξω από το κτίριο αναφέρουν: «Απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και να μην γίνουν νέες», «Απαιτούμε σταθερές και μόνιμες δουλειές» και «οι διακρίσεις είναι άσχημες ακόμη και με make up».

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει ο εκπρόσωπος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Γιώργος Μαυρογόνατος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ως ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που εργάζεται σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, οφείλει να προσαρμόζει, να κλιμακώνει ή να συρρικνώνει  τα προγράμματα που υλοποιεί ανάλογα με τις εξελίξεις στο ανθρωπιστικό πλαίσιο όπου παραμβαίνει.

« Όλα τα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν σχεδιαστεί με βάση τις ανθρωπιστικές ανάγκες που αλλάζουν διαρκώς, σημείωσε και η δική μας δύναμη ως Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι η ικανότητά μας να ανταποκριθούμε έγκαιρα και άμεσα σε αυτές τις ανάγκες. Κατά συνέπεια, οι εργαζόμενοί μας καλούνται να προσαρμοστούν στις εξελίξεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος. Στη Λέσβο, λόγω της πυρκαγιάς που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας, της άφιξης νέων ιατρικών φορέων και της μείωσης του αριθμού των αιτούντων άσυλο, αναγκαστήκαμε να επαναπροσδιορίσουμε το μέγεθος των παρεμβάσεών μας  και τη φύση των δράσεών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό οδήγησε σε δύσκολες αποφάσεις όπως η μη ανανέωση ορισμένων συμβάσεων και ο τερματισμός άλλων. Όλα τα παραπάνω έγιναν σε απόλυτη συμμόρφωση με το εθνικό νομικό πλαίσιο και υποχρεώσεις που έχουμε ως εργοδότης και λαμβάνοντας πάντα υπόψη την επίδραση που έχει στις ζωές των εργαζομένων μας.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πλήρως τη φύση των δράσεών μας, το περιεχόμενο της εργασιακής τους σχέσης με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, συμπεριλαμβανομένων των περιγραφών εργασίας, των καθηκόντων τους και των εφαρμοστέων εσωτερικών διαδικασιών. Γνωρίζουν επίσης το μονομερές δικαίωμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ως εργοδότης να προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες όταν κριθεί απαραίτητο λόγω του τερματισμού ή της συρρίκνωσης των προγραμμάτων».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους