× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Που θα δαπανηθούν τα 1,17 εκατ. ευρώ;»

Παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά Νίκου Μανάβη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/2/2021

«Που θα δαπανηθούν τα 1,17 εκατ. ευρώ;»

Την προηγούμενη Πέμπτη κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε η πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2021. Κατά την συζήτηση ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά Νίκος Μανάβης έθεσε το εξής ερώτημα: “Στον προϋπολογισμό της Περιφερειακής Ενότητας Χίου από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) Επενδύσεις στον κωδικό “2071.9779.0001 Εκτέλεση λοιπών έργων που δεν κατονομάζονται ειδικά” κατανέμεται το ποσό των 1.171.136,58 Ευρώ. Γιατί ένα τόσο μεγάλο ποσό μπαίνει σε αυτό το λογαριασμό και πια έργα στοχεύει να χρηματοδοτήσει η περιφέρεια με αυτούς τους πόρους;”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά,   οι  συναρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες δήλωσαν ανέτοιμοι να απαντήσουν στο ερώτημα κατά την διάρκεια της συζήτησης και επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν τις επόμενες ημέρες. «Μια εβδομάδα, συνεχίζει, μετά καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε λάβει για το που θα δαπανηθεί το κονδύλι του 1,17 εκατ. ευρώ.

Η συνήθης διαδικασία είναι τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν να ονοματίζονται και να δεσμεύεται σε κάθε περίπτωση η αναγκαία πίστωση. Όταν δεν δεσμεύεται πίστωση για ένα έργο σημαίνει ότι απλά δεν πρόκειται να υλοποιηθεί κι εμφάνιση του στα τεχνικά προγράμματα είναι εικονική.

Η δέσμευση ενός μεγάλου ποσού στο προαναφερόμενο λογαριασμό “ έργα μη κατονομαζόμενα ειδικά” σημαίνει ότι Περιφερειακή Αρχή αρνείται να ενημερώσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους κατοίκους της Χίου που θα δαπανήσει τους συγκεκριμένους πόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράταξη μας καταψήφισε την τροποποίηση του προϋπολογισμού όπως είχε καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό.

Επίσης καταψηφίσαμε την εισήγηση για την συμμετοχή της Περιφέρειας στην ψηφιακή έκθεση τροφίμων και ποτών “DeliFair”. Ο σύμβουλος της Ανταρσία στο Αιγαίο Νίκος Μανάβης αιτιολογώντας την ψήφο του τόνισε: “1) Από τις συμμετοχές στις εκθέσεις κερδισμένες βγαίνουν μόνο οι μεταποιητικές επιχειρήσεις των νησιών. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων των νησιών μας δεν αποκομίζουν κανένα όφελος. 2)Η ψηφιακές εκθέσεις μολίς τώρα ξεκινούν στην χώρα και είναι αμφίβολο αν θα έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα γι' αυτό και είναι υπερβολικά μεγάλη και άσκοπη η δαπάνη των 18.000 ευρώ για την συμμετοχή της περιφέρειας”.

Ακόμη η παράταξη μας καταψήφισε την αλλαγή στην σύνθεση της Επιτροπής εκτίμησης καταλληλότητας ακινήτων της Π.Ε. Λέσβου και την τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων για τα βοσκοτόπια των νησιών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Αιγαίο, Νίκος Μανάβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ επισκέπτεται τη Λέσβο στις 23 και 24 Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «Κόσμος» παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιό του

Ένα ψηφοδέλτιο, με 58% γυναίκες, που απαρτίζεται από ανθρώπους καταξιωμένους στον επαγγελματικό και επιστημονικό τους βίο, αλλά και ανθρώπους της καθημερινότητας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο κύκλος του νερού, η ρύπανση και η κομποστοποίηση

Ολοκληρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο για τα παιδιά της Β' τάξης στο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματικό εργαστήρι Ξερολιθιάς από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράκληση για τους μαθητές

Την Κυριακή 26 Μαΐου στον ναό του Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

2η η Πανεπιστημονική για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στη Λέσβο

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην παράταξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς στη Λέσβο

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το νησί την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Απόστολος Πατέστος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Εκλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

17 ‑ 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες KRAVARA ENDURO ΜΤΒ 2024

Σημαντικές επιτυχίες για τους αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Βασίλη Βουρσούκη, Παναγιώτη Δελημήτρο, Λευτέρη Τιτιρέκη και Δημήτρη Καραντώνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια κάρτα, μια ποια κάρτα; Μια κάρτα Πειραιώς!

Με «υπογραφή» του Εμπορικού Συλλόγου, η προκυμαία Μυτιλήνης φιγουράρει σε κάρτες ΑΤΜ σε μια φωτογραφία αρκετά παλιά
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικό περίπτερο και περιοδείες από τη Νέα Αριστερά

«Θα διεξάγονται συναντήσεις και εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερώνεται το κοινό»