× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν θα επιτρέψουμε την εκτέλεση του έργου με την υπάρχουσα μελέτη»

Στα κάγκελα κάτοικοι- επαγγελματίες των Αεροπόρου Γιανναρέλλη και Βουρνάζων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/4/2019

«Δεν θα επιτρέψουμε την εκτέλεση του έργου με την υπάρχουσα μελέτη»

Με αφορμή τις θέσεις του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού και τις θέσεις που εξέφρασαν υποψήφιοι για το έργο της ΔΕΥΑΛ στη Λαγκάδα, απαντώντας στην επιστολή κατοίκων και επαγγελματιών των οδών Αεροπόρου Γιανναρέλλη και Βουρνάζων, η Επιτροπή τους εξέδωσε νέα ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε κάποια απλά δεδομένα προς αποκατάσταση της πραγματικότητας

1)Οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής ΟΥΔΕΠΟΤΕ δήλωσαν ότι το έργο δεν είναι απαραίτητο, άλλωστε εμείς οι ίδιοι είμαστε οι πλέον θιγόμενοι και έχουμε υποστεί σοβαρότατες ζημιές στην πλημμύρα του 1998.

2)Το έργο της Αερ. Γιανναρέλλη και Βουρνάζων δεν έχει καμιά απολύτως ομοιότητα με το έργο της προκυμαίας. Συγκεκριμένα το έργο της Γιανναρέλλη σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί, καταλαμβάνει όλο το οδόστρωμα, κλείνει πλήρως την κυκλοφορία, προβλέπει ΜΙΑ (!)βάρδια εργασιών, και έχει διάρκεια τρία χρόνια. Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν χρειάζεται να διαθέτεις ιδιαίτερες γνώσεις για να κατανοήσεις ότι μιλάμε για τελείως διαφορετικά έργα, στα οποία δε μπορεί να γίνει καμία σύγκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3)Η πραγματοποίηση ενός τέτοιου έργου με την απαρχαιωμένη μελέτη του 1996 είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψει πολλές επιχειρήσεις της περιοχής. Ακόμα και οι προτάσεις για αποζημιώσεις δεν αποτελούν εφικτή λύση γιατί και δεν προβλέπονται εκ του νόμου, αλλά και εάν νομοθετηθούν,δεν διασώζεται  μια χρεοκοπημένη επιχείρηση με αποζημίωση.

Για μια ακόμα φορά θα δηλώσουμε πως ζητάμε το αυτονόητο. Να διερευνηθεί η δυνατότητα λύσης του προβλήματος των ομβρίων της περιοχής με τρόπο που δεν θα καταστρέψει τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν λύσεις με χρήση σύγχρονων τεχνικών μέσων που θα προκαλέσουν ελάχιστη ενόχληση στην περιοχή. Προτείνουμε το καταφανές:Να γίνει διαγωνισμός για την καλύτερη μελέτη με βάση τα παραπάνω δεδομένα.

Nα υπενθυμίσουμε ότι δεν κληθήκαμε ποτέ για διαβούλευση αν και αποτελούμε μία μεγάλη και ζωτική περιοχή της πόλης μας, και μόνο με δική μας επιμονή ενημερωθήκαμε λίγες μέρες πριν υπογραφεί η σύμβαση. Προσπαθήσαμε να γίνει κατανοητό το πρόβλημα έστω και την τελευταία στιγμή, αλλά δυστυχώς, απευθυνθήκαμε «εις ώτα μη ακουόντων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εφ’ όσον κατέπεσε ο διαγωνισμός, καλούμε την απερχόμενη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε υπογραφή νέας σύμβασης, και αν είναι πεπεισμένη για την αναγκαιότητα του έργου, να αναθέσει τη σύνταξη νέας, σύγχρονης μελέτης σε δημόσιο φορέα, ή Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιδιαιτερότητα της περιοχής.

Η επιστολή μας έχει αποδέκτες δημοτικούς συμβούλους, υποψηφίους, πιθανούς αναδόχους και δηλώνει ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εκτέλεση του έργου με την υπάρχουσα μελέτη, που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην ερήμωση της περιοχής μας και την οικονομική μας καταστροφή.

Η επιτροπή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμπατζής Πολύδωρος

Βλάχος  Μανώλης

Γιαλούρης  Δημήτρης

Ευσταθίου Μανώλης

Λαμπούσης Βασίλης

Μαμώλης Δημήτρης

Μουτζούρης Δημήτρης

Πετριτζικλή Γιώτα

Τσουπή Μαρία

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ