× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λεηλασία της δημοτικής περιουσίας

Λεηλατήθηκε η περιουσία της «Αιολικής» Επιχείρησης Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας του Δήμου Μυτιλήνης. Σκουπίδια ότι περίσσεψε και πληρώθηκε με τα λεφτά των πολιτών της Μυτιλήνης

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 6/3/2021

Λεηλασία της δημοτικής περιουσίας
Πήραν ότι μπορούσαν να πάρουν

Στη βάση των ρημαγμένων ανεμογεννητριών του Δήμου Μυτιλήνης, δυο οικίσκοι κατεστραμμένοι και γεμάτοι σκουπίδια, λεηλατημένοι από κάθε τι με αξία, είναι ότι απέμεινε από την πάλαι ποτέ «Αιολική» Αμιγή Δημοτική Επιχείρηση Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Μια ελπιδοφόρα προσπάθεια που λειτούργησε την Άνοιξη του 1994 και ατιμώρητα για όλους τους υπευθύνους για την κατάντια τους κατέληξε σε αυτό που βλέπει κανείς σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πεσμένα πάνελ

Μια φορά κι έναν καιρό», επί Δημαρχίας Νότη Παναγιώτου δημιουργήθηκε η «Αιολική» Αμιγής Δημοτική Επιχείρηση Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Με δυο ανεμογεννήτριες στην περιοχή της Κουτσουμπάρας Κρατήγου γεννήθηκαν ελπίδες (και κάποια κέρδη) για τον τότε Δήμο Μυτιλήνης. Ήταν το πρώτο δημοτικό αιολικό πάρκο της Λέσβου, το δεύτερο στο Αιγαίο μετά από αυτό της Χίου. Λεηλατημένοι και οι οικίσκοι της πάλαι ποτέ δημοτικής επιχείρησης

Επί Δημαρχίας Χοχλάκα οι δυο ανεμογεννήτριες έγιναν τρεις, ακολούθησε η τοποθέτηση και φωτοβολταικών πάνελς και το πάρκο εκτός από πηγή ενέργειας και εσόδων μετατράπηκε σε πόλο έλξης για δεκάδες Μυτιληνιούς. Που έβλεπαν ότι η πράσινη ενέργεια είναι λύση έναντι του εργοστασίου της ΔΕΗ που «κάπνιζε» το Συνοικισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λεηλατημένος και ο οικίσκος με τα εργαλεία και τα άλλα ακριβά μηχανήματα

Το αιολικό πάρκο της Μυτιλήνης επί χρόνια λειτουργούσε και ως τόπος εκπαίδευσης των πολιτών της Μυτιλήνης και ιδιαίτερα των μαθητών σχολείων στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 άρχισαν τα πρώτα προβλήματα. Κακή συντήρηση, καταστροφή της μιας ανεμογεννήτριας, ζημιές... Πράγματα που γίνονται αλλά όταν γίνονται πρέπει να αντιμετωπίζονται. Επί Δημαρχίας Βουνάτσου η «Αιολική» υπήχθη στην ΑΔΕΛ και... τελείωσε.
Η μια ανεμογεννήτρια πουλήθηκε για παλιοσίδερα, η δεύτερη καταστράφηκε, η τρίτη απαξιώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αρχείο... της δημοτικής επιχείρησης

Σα να μην τρέχει τίποτα το αιολικό πάρκο που είχε πληρωθεί μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και με χρήματα των πολιτών της Μυτιλήνης μετατράπηκε σε μια εγκαταλειμμένη χωματερή.
Ο ένας από τους οικίσκους στη βάση των ανεμογεννητριών είχε εργαλεία και άλλα πολύτιμα μηχανήματα. Ο άλλος ήταν το κέντρο παρακολούθησης των ανεμογεννητριών. Σήμερα χαρτιά, το αρχείο (και το οικονομικό αρχείο) της «Αιολικής», διαλυμένα μηχανήματα, λεηλατημένοι και οι δυο οικίσκοι από ότι πολύτιμο περιείχαν και προπάντων βανδαλισμένοι.

Η πάλαι ποτέ δημοτική εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Κατάσταση που οι υπεύθυνοι της και ιδιαίτερα οι πολιτικά υπεύθυνοι για το χάλι αυτό, έχουν ονοματεπώνυμο. Και φυσικά ουδέποτε απονεμήθηκαν ευθύνες ενώ μάλλον δεν αναμένεται και να απονεμηθούν.
Στην Κουτσουμπάρα μια χωματερή με αρχεία του Δήμου, ότι απέμεινε από τη λεηλασία αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για το τι στην πραγματικότητα σημαίνουν τα παχιά λόγια με τα οποία κάποιοι εκλέγονται στο Δήμο Μυτιλήνης με.... πρόγραμμα αέρα κοπανιστό. Σαν τον αγέρα που σκορπά χρήματα!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊού, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού